Més d’un milió d’euros per iniciar el procés per a la reurbanització de La Coma

Divendres, 29 d'abril de 2022 a les 09:05

L’Ajuntament destinarà 1,1 milions d’euros per a una primera fase del procés de reurbanització de La Coma i que inclou la redacció del projecte executiu. Actualment, ja s’està elaborant l’avantprojecte. Un cop es disposi d’aquest document es convocarà el veïnat per acabar de definir com ha de ser el barri.

El Ple Municipal va aprovar ahir una modificació pressupostària que, entre d’altres inversions, dota amb 859.400 euros més la partida de la 1a fase d’obres de reurbanització d’aquest barri, fins als 1.154.000 €. Aquest finançament, provinent de romanent de tresoreria, forma part de l’acord del govern municipal amb el grup de Sesrovires en Comú que va donar suport al pressupost del 2022.

Està previst que després de l’estiu es pugui licitar la redacció del projecte executiu i a principis de l’any vinent s’iniciï la seva redacció. Prèviament, l’Ajuntament presentarà la proposta de l’avantprojecte per tal d’acabar de definir el principals eixos amb el veïnat. Al 2010, el context generalitzat de crisi econòmica va aturar la reurbanització prevista pel barri.

Actualment a La Coma s’està executant la primera fase de renovació de la xarxa d’aigua i clavegueram, unes obres que pugen 635.000 € i que estan finançades per Agbar, concessionària del servei. La segona fase està previst que s’iniciï després de l’estiu.

Transformació del municipi

Amb la reurbanització de La Coma, l’Ajuntament vol impulsar la transformació del municipi, des de l’espai públic als serveis. En aquest sentit, aposta per la millora de la xarxa viària, l’asfaltat i arranjament de voreres i rotondes, i per la renovació de parcs infantils i ampliació de les zones esportives i de joc lliure, treballs que s’executaran en  els propers mesos. Pel que fa a serveis, en breu es posarà en marxa el nou servei de jardineria, s’ha executat ja la 1a fase de renovació de l’enllumenat públic, i s’està treballant en la revisió i ampliació del servei de recollida de residus i del nombre de contenidors.     

 

 

Darrera actualització: 29.04.2022 | 18:50