Els darrers tests als residents de Can Serra donen 3 positius per coronavirus

Divendres, 24 d'abril de 2020 a les 15:00

El CatSalut ha donat a conèixer els resultats dels tests PCR que va realitzar als 40 residents que encara no se’ls hi havia practicat la prova i, d’aquests, 3 han donat positius per Covid-19. L’Ajuntament està a l’espera que en les properes hores es coneguin també els resultats de les proves de sang fetes al personal i voluntariat del centre per tal d’aplicar noves mesures organitzatives.

Des de la infermeria de la residència s’ha informat als familiars dels residents d'aquests resultats. Aquesta és la segona tanda de testos després que el passat 2 d'abril es realitzessin proves PCR a uns primers 30 residents, dels quals, 22 van donar positiu.

Segons informa la direcció de Can Serra, es podrien fer nous testos més endavant per determinar per l’evolució de la infecció i fins que la pandèmia estigui superada. Així mateix, la situació dels residents que es troben en aïllament és en general positiva, tot i la cautela general. Des del passat dia 22 no s’han produït més defuncions al centre. En aquests moments, el nombre de defuncions al centre per Covid-19, confirmats o amb sospites, s’eleva a 25, mentre que per altres causes són 6.

Tal i com ja es va informar, dilluns està prevista una nova desinfecció dels espais residencials comuns dins del Pla de Contingència del Coronavirus. Amb els resultats de totes les proves, de residents i personal, es tornarà a reorgantizar la residència. Entre les mesures previstes està el tancament de l’hospital de campanya ubicat al centre de dia, i la redistribució dels residents per plantes.

Arribats els 500 tests ràpids comprats per l’Ajuntament

D’altra banda, ja han arribat els 500 tests ràpids que va comprar l’Ajuntament a finals de març. En aquests moments s’està establint un protocol amb CatSalut per tal que autoritzi les proves. Està previst que aquests tests es destinin a personal de serveis essencials, inclòs el voluntariat. Aquest tipus de proves requereixen que es repeteixin en el temps.  

Darrera actualització: 24.04.2020 | 18:18