Els residents de Can Serra reben la tercera vacuna

Dimarts, 21 de setembre de 2021 a les 15:00

Aquest matí s’ha administrat la tercera vacuna contra la Covid-19 a les persones residents de Can Serra després que la Comissió de Salut Pública aprovés aquesta mesura. Un equip d’atenció primària s’ha desplaçat al centre i s’han pogut vacunar tots els usuaris que havien rebut anteriorment les dues dosis.   

Els residents han rebut la tercera vacuna de la farmacèutica Pfizer-BioNTech, la mateixa que se’ls havia administrat en les dues dosis anteriors, el 31 de desembre i el 21 de gener.

La vaccinació amb aquesta dosi addicional té com a objectiu augmentar la protecció de la gent gran ja que l'envelliment va associat amb la degradació del sistema immunitari i les vacunes poden tenir menys eficàcia.   

El Departament de Drets Socials i el Departament de Salut van posar en marxa diumenge a Catalunya la vacunació generalitzada amb tercera dosi a les residències. La setmana passada va començar a administrar-se el vaccí addicional a les persones trasplantades o en tractaments immunosupressors.

Les visites als residents

Les mesures de prevenció i les restriccions en l’àmbit residencial s’han anat adaptant a l’evolució de la pandèmia. Actualment, la millora de la situació sanitària ha permès que des de mitjans de juliol es permeti el contacte estret entre residents i visites, amb l’adopció de mesures sanitàries com l’ús d’un EPI i el rentat de mans. El nombre màxim de persones en cada visita és de 3. Les trobades poden ser estàtiques, ja sigui a l’espai habilitat de la biblioteca o al porxo, o en mode de petit passeig pel jardí del recinte.   

 

Darrera actualització: 21.09.2021 | 15:29