Sant Esteve demana la recuperació dels serveis del CAP d’abans de la pandèmia

Dimecres, 30 de juny de 2021 a les 11:00

L’Ajuntament de Sant Esteve ha iniciat una campanya de recollida de signatures per sol·licitar al Departament de Salut de la Generalitat el restabliment de tots els serveis que prestava el CAP  abans de la irrupció de la COVID-19. L’objectiu és la recuperació de pediatria, infermeria, llevadora, medicina general i tota l’Administració i servei sanitari de la tarda. La iniciativa compta amb el suport de tots els grups del consistori: PSC, ARAses, Ciutadans, ERC, Alternativa Unitària i Sesrovires en Comú.

L’esclat de la pandèmia el març de 2020 va tenir un impacte directe en la gestió de l’Atenció Primària que, en municipis com Sant Esteve, va comportar el tancament de molts serveis sanitaris. En aquests moments, la millora de la situació epidemiològica no ha anat acompanyada de la recuperació d’aquests serveis. Això obliga els veïns i veïnes a desplaçar-se a altres poblacions per poder rebre atenció. 

En aquests mesos el govern municipal ha mantingut contactes amb Salut reiterant la necessitat de resoldre la manca de servei assistencial al municipi. La demanda també es va presentar en forma d’una moció del grup d’ARAses el maig de l’any passat. Al setembre es va aconseguir la recuperació de dos metges, però no la resta de serveis, entre ells, el de pediatria.

Amb la recollida de signtures l’Ajuntament vol visibilitzar el malestar de la ciutadana per aquesta situació i traslladar-la al nou conseller de Salut perquè es reverteixi finalment aquesla situació. Paral·lelament, des de l’alcaldia es continuaran els contactes institucionals per avançar en el restabliment dels serveis.      

Els fulls de signatures estan disponibles al SIAC de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 30.06.2021 | 11:21