Altran presenta a Sant Esteve un prototip de cotxe autònom basat en intel·ligència remota

Dijous, 4 de març de 2021 a les 20:00

El Centre Tècnic d’Automoció que Altran té al polígon industrial Ca n’Estella de Sant Esteve han acollit aquest migdia la presentació de Remotis, un projecte d’innovació tecnològica i social en l’automoció basat en intel·ligència remota. Està impulsat per la Fundació Altran i ha comptat amb la col·laboració de joves del CIRE. A la presentació hi han assistit l’alcalde i la consellera de Justícia.     

Remotis és un projecte d’innovació que està desenvolupant un sistema per fer més fiables i abaratir els vehicles autònoms. Es tracta d’un prototip de cotxe sense conductor equipat amb un sistema de visió per computació, sensors i un sistema de telecomunicació que permet comunicar-lo amb un servidor remot. El servidor s’encarrega de processar les dades que rep el cotxe i envia ordres al vehicle, que es mou de manera autònoma.

El projecte té una vessant d’innovació social, amb una col·laboració públicoprivada pionera que aposta per la integració de persones en risc d’exclusió social i per potenciar el talent. Hi han participat alumnes d’un curs de formació de soldadura amb elèctrode revestit i TIG ofert pel Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) del Departament de Justícia.

L’alcalde, Enric Carbonell, ha qualificat el projecte “d’experiència de futur en l’automoció que contribuirà a fer-nos una vida millor”. Ha destacat la vessant de responsabilitat social per la col·laboració públicoprivada amb el CIRE i ha volgut posar en valor els termes “Apendre i emprendre. L’aprenentatge i l’empreneduria, conceptes que ens porten al que estem veient avui amb Remotis, a tenir un país amb un futur clar i un horitzó molt il·lusionant”.

Altran es va instal·lar al polígon industrial Ca n’Estella l’any 2018. Amb la seva implementació s’han creat més d’un centenar de llocs de treball d’enginyeria d’alta qualificació. És una companyia líder en enginyeria i serveis d'R + D i actualment forma part del grup Capgemini.

 

Darrera actualització: 04.03.2021 | 20:49