Assemblea oberta per a la constitució de la Colla Gegantera de Sant Esteve

Dijous, 18 de novembre de 2021 a les 13:30

Amb l’objectiu de reactivar els gegants de Sant Esteve, un grup de joves apassionats del món geganter han presentat una proposta per impulsar la creació formal d’una colla gegantera. L'assemblea per constituir l'entitat tindrà lloc el 23 de novembre, a les 19.00h, al Casino, i està oberta a la participació de tothom.

La iniciativa va sorgir arran de la participació dels gegants Siset i Angeleta a l’espectacle de cloenda a Castellbisbal en el marc de la 32a ciutat Gegantera de Catalunya, el passat 17 de juliol. Davant la manca de persones portadores, un grup de joves molt vinculats a l’entorn geganter, els van fer ballar. A partir d’aquí van plantejar-se la possibilitat d’unir-se i poder impulsar el retorn dels gegants sesrovirencs a places i carrers amb la creació d’una colla gegantera local. 

La proposta es va presentar a l’Ajuntament que hi ha donat suport, demanant a la nova entitat que s’obri a la participació de tothom qui vulgui sumar-s’hi. El proper 23 de novembre se celebrarà l’assemblea per constituir la nova entitat per donar continuïtat a un projecte estable que arreli al municipi.

El projecte de l’entitat passa per implementar un programa singular anual que potenciï la cultura popular tradicional catalana i especialment el fet geganter a Sant Esteve. Una programació que tindria com a eixos centrals la Festa Major, les Festes d’Hivern i l’organització d’una Trobada de Gegants de Sant Esteve. El grup impulsor vol apropar el fet geganter entre els sesrovirencs i les sesrovirenques, així com també donar-los a conèixer fora de Sant Esteve.

 

Darrera actualització: 18.11.2021 | 14:06