César Alcalá guanya per tercer any consecutiu el Campionat de Catalunya d’Escacs

Dissabte, 23 d'abril de 2022 a les 08:00

El sesrovirenc César Alcalá ha guanyat per tercera vegada consecutiva el Campionat de Catalunya d’Escacs. Aquest cop ha jugat en la divisió sub 18, tot i que ell encara té 16 anys. Aquest cap de setmana li espera la Copa de Catalunya per Equips a Sabadell i al maig participarà en un torneig amb mestres internacionals a Barcelona.

Del 9 al 14 d’abril es va disputar a l’Hotel Palas Pineda de Vila-seca el Campionat de Catalunya d’Edats Individual en el qual van participar 500 jugadors. En la categoria sub 18, van prendre part 59 participants, que van haver de disputar les nou rondes del torneig.

El sesrovirenc reconeix que no va ser un campionat “gens fàcil”, ja que tots els seus rivals de la part alta “van ser complicats”. El seu adversari més difícil el va trobar en la vuitena ronda i, tot i l’alt risc de quedar en taules, va poder guanyar la partida.

El resultat final va estar encapçalat per César Alcalá (C.E. Barcelona) en la part més alta del pòdium, seguit de Sergi Prats (C.E. Llinars) , que va ser segon i Pau Moya (C.E. Foment Martinenc), que va quedar tercer.

Mestre internacional
Amb aquest resultat, César Alcalá aconsegueix el títol de mestre català. Però el seu gran objectiu és ser mestre internacional (MI). Actualment té 2296 punts EloN i està molt a prop dels 2400,  i les tres normes MI, que es requereixen per entrar en aquesta categoria. Al maig, podria aconseguir els punts que necessita en el International Master Barcelona Chess Club, una competició reservada per a un petit grup de jugadors professionals del màxim nivell provinents de diverses parts del món.

Aquest cap de setmana es desplaçarà fins a Sabadell per participar en la Copa de Catalunya per Equips i al juny disputarà el Campionat d’Espanya. 

 

Darrera actualització: 22.04.2022 | 12:33