Creix la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les llars sesrovirenques

Dijous, 14 d'octubre de 2021 a les 15:00

La instal·lació de plaques fotovoltaiques a Sant Esteve s’ha multiplicat per cinc en només un any. Al 2020 es van registrar 6 demandes per col·locar panells solars per autoconsum, xifra que enguany puja fins a 34, de les quals 5 són empreses.     

La generació d’energia a la llar mitjançant plaques solars s’ha convertit en una opció a l’alça,  en un moment en què la factura de la llum creix de manera exponencial. Amb l’objectiu de fomentar-ne la seva instal·lació pels beneficis que comporta tant d’estalvi com mediambientals, les administracions posen a l’abast programes d’ajuts i bonificacions.

A Sant Esteve, les persones que instal·lin sistemes d’energia fotovoltaica en edificacions existents poden beneficiar-se de diverses bonificacions fiscals. De les 34 instal·lacions fetes en el que portem d’any, 7 ja han demanat acollir-s'hi.

Les ordenances fiscals vigents recullen una bonificació del 95% en l’ICIO i de la totalitat de la taxa per llicència urbanística, a més d’una part de l’IBI fins a un màxim del 15% en funció de la inversió realitzada, amb un 1% per cada 1.000 euros invertits.

Actualment, l’Ajuntament està treballant en les noves ordenances pel 2022 amb una proposta  que reforci les bonificacions per la implantació de sistemes d’energies renovables, una visió que comparteixen els diferents grups municipals.        

On puc trobar les bonificacions?

A les ordenances fiscals

  • Ordenança fiscal 01 IBI (art. 5.4)
  • Ordenança fiscal 03 ICIO (art. 6)
  • Ordenança fiscal 07 Taxa Llicència Urbanística (art. 7.4)
Darrera actualització: 14.10.2021 | 13:49