El Banc d’Aliments rep 3,5 tones provinents del programa europeu FEAD

Dijous, 8 d'abril de 2021 a les 14:00

El Banc d’Aliments Parroquial ha rebut 3,5 tones de productes de primera necessitat que formen part del Programa Operatiu d’Ajuda Europea als més desafavorits (FEAD) que distribueix Creu Roja. Aquest és el tercer lliurament corresponent al programa 2020 pel qual s’han rebut un total de 10,5 tones provinents d’excedents alimentaris.

Es tracta principalment de productes de llarga durada com oli d’oliva, llegums, arròs, conserves, pasta, llet i galetes, així com i productes d’alimentació infantil. Creu Roja fixa el tipus de transport especial per la retirada dels aliments i el pagament d’aquest desplaçament l’assumeix l’ajuntament.

La seva gestió i distribució es realitza de manera coordinada entre el Banc d’Aliments Parroquial i els Serveis Socials, qui en deriva les famílies. Des de l’entitat es confeccionen i distribueixen lots quinzenals i mensuals.

72 famílies usuàries

A causa dels efectes de la pandèmia, el nombre de famílies usuàries del Banc d’Aliments ha experimentat un fort augment. Així, dels 49 nuclis familiars que feien ús d’aquest servei a finals de març de 2020 s’ha arribat, un any després, fins a les 72 famílies, que corresponen a 202 persones usuàries.

El programa FEAD estableix tres fases de distribució durant l’any. Entre els mesos de juny i juliol es preveu l’entrada de la primera fase corresponent al 2021 i una segona fase entrat ja el segon semestre.

 

.

 

Darrera actualització: 08.04.2021 | 14:31