El fort vent obliga a activar el Pla de Protecció Civil

Dimecres, 27 de desembre de 2017 a les 13:00

L’Ajuntament de Sant Esteve ha activat el Pla de Protecció Civil Municipal en fase d’alerta a causa del fort vent. S’ha procedit al tancament dels parcs infantils i el parc Canals i Nubiola, i a la retirada d’alguns llums de Nadal. També han quedat anul·lades les activitats previstes a l’aire lliure. Es demana a la població que s’extremini la precaució.

Les fortes ratxes de vent estan provocant diverses incidències que han causat alguns danys materials. Equips operatius de la brigada, la Policia Local i ADF-Protecció Civil estan actuant sobre el terreny.

Està previst que l’avís es Pla es mantingui activat fins ben entrada la matinada.   Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya SMC, les ventades, que ja estan afectant des d'aquest matí i s’han intensificat a partir del migdia, es mantindran fins al vespre d’avui amb especial incidència al litoral i prelitoral de la costa de Barcelona i Tarragona.

Des de Protecció Civil de la Generalitat, que manté activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT,  es demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior a partir del migdia i fins al vespre per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. També cal extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

Podeu consultar els consells per ventads a : http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/ventades/

ACTUALITZACIÓ: DESACTIVACIÓ FASE ALERTA

Aquest matí s’ha desactivat la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil Municipal, mantenint-se la situació de prealerta que es desactivarà automàticament quan finalitzin les situacions de perill provocades pel vent.

Les fortes ratxes de vent van provocar ahir diversos incidents al municipi, principalment per caigudes de pins, branques i senyals de trànsit, desplaçaments de nombrosos contenidors, i el despreniment de teules i part d’un mur en dues finques privades. Efectius de la brigada, ADF - Protecció Civil i Policia Local van realitzar diverses intervencions a causa d’aquestes afectacions.

Darrera actualització: 28.12.2017 | 09:20