El futbol sesrovirenc reprèn la competició amb il·lusió

Divendres, 19 de març de 2021 a les 13:50

Demà dissabte torna la lliga al Camp de Futbol Municipal. Amb les noves normes del PROCICAT, l’esport base recupera la competició. Aquest cap de setmana se celebraran els partits del rivals que s’hi posin d’acord en jugar i els dies 27 i 28 de març ja se seguirà el calendari oficial. El FC Sant Esteve viu amb “il·lusio” la tornada dels 10 equips que ha pogut federar.

Aquest cap de setmana es reprèn la competició al futbol base, tot i que amb circumstàncies especials. Es podran jugar els partits d’aquells equips que s’hi posin d’acord en jugar. No seran partits amistosos, si no que puntuaran a les respectives lligues, però la federació no obliga a jugar-los. En canvi, el cap de setmana del 27 i 28 de març sí que se seguirà el calendari que marqui la federació.

Jordi Llebaria, president del FC Sant Esteve, explica que el club viu “amb il·lusió” la recuperació de la competició “sobretot pels nens, ja que els agrada jugar partits i viure l’adrenalina” del terreny de joc.

Però, al mateix temps, el president de l’entitat també reconeix que hi ha cert “desconcert” perquè la federació ho ha posat tot en marxa en 10 dies. Això ha suposat un “trasbals” tant pers als clubs com per a les famílies per formalitzar les fitxes dels jugadors en un breu període de temps. Cal tenir en compte que tot el futbol català ha hagut d’utilitzar alhora la mateixa aplicació per tramitar la burocràcia federativa.

Malgrat tot, el FC Sant Esteve ha pogut federar un total de 10 equips, que aquest cap de setmana ja estaran competint.  

És un pas més cap a la no normalitat, però no del tot. El club no deixarà entrar al públic, ja que les grades són molt petites i no es pot garantir la distància de seguretat. A més, donades les restriccions als vestidors, els equips necessitaran fer ús dels seients. No obstant això, el públic podrà seguir els partits des de les tanques de l’exterior. Els equips hauran d'entrar per una porta i sortir per una altra diferent per no coincidir amb els futbolistes del següent partit. 

Des del club s’apunta que segurament el campionat es limitarà a una volta i a tres mesos de partits perquè nois i noies puguin jugar i en una competició sense ascensos, ni descensos.

Malgrat totes les dificultats i limitacions, Jordi Llebaria es mostra content amb la nova situació. El president del FC Sant Esteve afirma que “l’essència d’un club és ensenyar futbol, ensenyar valors, i que els noies i noies puguin fer el que més els agrada que és jugar”.

Darrera actualització: 19.03.2021 | 14:07