El nombre de dones a la Policia Local, per sobre de la mitjana catalana

Dimarts, 25 de maig de 2021 a les 15:00

La presència femenina a la Policia Local de Sant Esteve representa el 25% de personal uniformat, xifra que a Catalunya és inferior al 13% (Idescat 2019). També és del 25% en els comandaments, després del recent nomenament de la caporala, Angie Muñoz, la primera dona en ocupar aquest rang.

Actualment, la Policia Local de Sant Esteve l’integren 16 agents, dels quals quatre són dones, la darrera s’incorpora al juny. , dues administratives i una agent cívica. El quadre de comandaments l’ocupen el cap de la policia, dos caporals i la nova caporala. A Catalunya, el nombre de dones caporales representa un 8,6% (Idescat 2019).

La nova caporala forma part de la policía sesrovirenca des de l’any 2004, quan va ingressar-hi com a agent interina. Actualment és responsable de la Unitat Canina K-33 i coordinadora  de la Policia Local en l’àmbit de violència masclista amb Serveis Socials i Mossos. Per a la caporala, el seu nomenament “representa un pas més cap a la igualtat i espero que sigui un referent per a altres dones que estiguin pensant en opositar a qualsevol cos de seguretat”.  

Des de les regidories de Seguretat Ciutadana i de Gènere i Igualtat es treballa pel foment de la incorporació de les dones i per avançar cap a la paritat en el cos. Pel que fa als salaris, no existeix bretxa salarial. 

L’any passat, el Parlament va modificar la llei de les policies locals i va fixar que s'han de reservar a les dones entre un 25% i un 40% de les places per accedir als cossos i a les diferents categories.

Fotos: 1. Parlament regidora de Seguretat Ciutadana   2. Caporala amb el cap Policia i un caporal   3. Felicitació de l'acalde

Darrera actualització: 25.05.2021 | 14:24