El projecte Claki continua reciclant l’oli usat de les famílies sesrovirenques

Divendres, 1 d'octubre de 2021 a les 00:00

El projecte Claki és una iniciativa per reciclar l’oli de cuina usat. Tot i la pandèmia, les famílies sesrovirenques han continuat apostant pel medi ambient i han portat les seves ampolles d’oli als quatre centres col·laboradors de Sant Esteve. En total, s’han recollit més de mil litres.

L’oli per reciclar es pot dur als establiments Co-Aliment, Bon Àrea, Ca la Maria o a l’escola La Roureda. Durant l’any 2020, malgrat la crisi de la covid, es van recollir 1.017 litres d’oli usat, una dada molt similar a la del 2019 quan la xifra es va situar en 1.101 litres. Les estadístiques del 2021 encara s’estan recopilant.

Claki, l’ampolla per reciclar oli
Per participar-hi només cal adquirir un Claki, l’ampolla que s’ha de fer servir per posar l’oli usat, en dels establiments col·laboradors.  Després només cal fer arribar l’envàs a un d'aquests punts, on es rebrà un nou recipient buit. El preu del Claki és de tan sols un euro. Únicament cal comprar-ne un, perquè es pot fer servir tantes com vegades com sigui necessari.

El projecte funciona a Sant Esteve Sesrovires, però també a moltes altres poblacions de Catalunya i de la resta d’Espanya. Recentment, Claki ha estrenat una nova web on explica la seva tasca a favor del reciclatge i el medi ambient en diferents pobles i ciutats.

La iniciativa del reciclatge de l’oli de cuina compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires.

Darrera actualització: 01.10.2021 | 08:47