El sesrovirenc César Alcalá revalida el seu títol de Campió de Catalunya d’Escacs

Dimarts, 6 d'abril de 2021 a les 15:00

El jugador d’escacs César Alcalá s’ha tornat a proclamar per segon any consecutiu Campió de Catalunya sub-16, en el certamen celebrat del 27 de març  l’1 d’abril a Salou. El jove sesrovirenc es va preparar el torneig a fons, entrenant-se sis hores diàries i participant 10 dies abans en un torneig reservat per a mestres internacionals.

Tot i que va començar relativament tard a jugar als escacs, César Alcalá ja s’ha fet un lloc i un nom en l’esport del tauler. Precisament per seu potencial, 10 dies abans del campionat de Catalunya, va ser convidat a participar un torneig tancat on només podien competir deu mestres internacionals, el 12th Barcelona Closed IM, celebrat a la capital catalana del 15 al 24 d’abril. Entre molts altres gran jugadors, César va tenir la possibilitat de competir i fer-li tables a Pedro Antonio Gines Esteo, una de les joves promeses dels escacs d’Espanya i campió del món al 2018.

Un entrament intens i el pas pel torneig internacional va fer que el jove sesrovirenc arribés cansat al Campionat de Catalunya.  Tot i així, va fer front a les 9 rondes que es van celebrar a Salou del 27 de març a l’1 abril, i va quedar campió d’un torneig en què van participar 64 jugadors.

El seu entorn explica que César Alcalá destaca com esportista i també com a persona. A diferència d’altres campions, quan acaba la partida no marxa sinó que es queda a conversar i a intercanviar opinions amb els rivals que ha derrotat.

Darrera actualització: 06.04.2021 | 15:06