Estudiants de l’Institut aprenen les oportunitats que els ofereix Europa

Dijous, 11 d'abril de 2019 a les 00:00

L’Àrea de Joventut, a través del PIDCES, va organitzar el passat 10 d’abril una conferència per als estudiants de 2n de Batxillerat de l'Institut Montserrat Colomer sobre les oportunitats que els ofereix la Unió Europea en matèria de mobilitat, tant en l’àmbit acadèmic com en el professional i el del voluntariat. La xerrada va comptar amb la col·laboració d’Europe Direct Barcelona.

Adrià Calvet (Europe Direct Barcelona i Consell Català del Moviment Europeu) va explicar als joves els diferents programes de mobilitat dels que disposa la Unió Europea. Un dels programes més coneguts és l’Erasmus+ que permet als joves estudiar o realitzar pràctiques professionals en els diferents països de l’Europa comunitària

Altres programes als quals poden acollir-se els joves són els destinats al voluntariat i que es vehiculen a través del Servei de Voluntariat Europeu i del Cos Europeu de Solidaritat. També es va informar els joves dels programes de mobilitat ocupacional, als quals es poden optar mitjançant organismes com l’EURES i EURODYSSEE.

La conferència anava destinada als estudiants de 2n de Batxillerat donat que la majoria de programes de mobilitat van destinats a persones majors de 18 anys.

Darrera actualització: 11.04.2019 | 10:49