Guillem Bonilla, campió d’Espanya de taekwondo

Dilluns, 24 de maig de 2021 a les 00:00

Guillem Bonilla, de l’Escola Taekwondo Sesrovires, ha obtingut la medalla d’or en el Campionat d’Espanya de Pumses i Freestyle per Autonomies 2021, celebrat el passat 21 de maig a Benidorm.  En el mateix torneig, els sesrovirencs Albert Bonilla i Noah Pentier han obtingut la medalla de bronze. A aquests èxits cal afegir els obtinguts la setmana passada a l’Open Internacional de la Ceràmica on el taekwondo sesrovirenc va obtenir 33 medalles.

Campionat d’Espanya
En el seu primer any en la categoria cadet adult, Guillem Bonilla es va proclamar Campió d’Espanya. En la semifinal, va realitzar els pumses Taegeuk 5 Jang i Taegeuk 8 Jang, i en la final va executar Taegeuk 8 Jang i Koryo.

Alberto Bonilla, professor de l’Escola Taekwondo Sesrovires, reconeix que és complicat guanyar en el primer any que s’entra en una categoria. Assegura que Guillem va fer una fer una feina “excel·lent, genial”.  “Va sortir amb temperament i amb moltes ganes”, afegeix.

Per la seva part, Albert Bonilla i Noah Pentier van participar en la categoria parella junior.  En la semifinal, van fer els pumses Koryo i Taegeuk 8 Jang. A la final, el jurat els va demanar Taegeuk 7 Jang i Taeback. La seva sincronització i bona qualitat tècnica els va permetre guanyar la medalla de bronze.

En opinió d’Alberto Bonilla, aquest bronze és poc per al bon treball que van fer sobre el tatami. Afirma que “van saber controlar els nervis” i “van clavar la feina”.

Els resultats al Campionat d’Espanya serveixen per classificar-se per a l’Europeu que es disputarà al novembre a Portugal. “La feina que hem fet durant el confinament ha donat resultats”, diu Alberto Bonilla en al·lusió a la participació en els campionats internacionals online en què han participat els sesrovirencs durant la pandèmia.

Open Internacional
Aquests resultats es produeixen una setmana després de la participació de l’Escola Taekwondo Sesrovires en l’Open Internacional Ciutat de la Ceràmica celebrat a l’Alcora (Castelló).  El taekwondo sesrovirenc va participar amb 31 esportistes. Es van assolir 33 medalles en les diferents categories, 4 en combat i 29 en pumse. Per equips de pumse, el doyang de Sant Esteve va quedar 1r en infantil i 2n en adults i en la general.

Darrera actualització: 24.05.2021 | 12:44