La Biblioteca s’omple de xerrades, tallers i activitats infantils

Dijous, 30 de setembre de 2021 a les 09:00

La Biblioteca Municipal recupera les activitats dins de l’equipament amb la programació d’exposicions, xerrades per a tots els públics i activitats infantils, com l’hora del conte. És necessària la inscripció prèvia ja que l’aforament és limitat. L’objectiu dels diferents actes és dinamitzar l’espai, promoure la cultura i afavorir que la gent s’apropi a la biblioteca.

La programació de setembre a desembre ha començat amb l’exposició Dones amb somnis, que es podrà visitar fins al 16 d’octubre. L’exposició recull un ampli ventall de dones que han destacat en diversos camps, com la medicina, la musicoteràpia, la pintura, l’art, el flamenc, la dansa, l’esport i en professions com la viticultura o el transport de camions.

La primera de les xerrades serà la del sesrovirenc Marc Magem i de Cristina Pérez, que acaben de publicar el llibre Ànimes viatgeres. En aquesta obra, els dos autors expliquen els viatges que han fet arreu del món durant els darrers cinc anys. Tindrà lloc el 6 d’octubre.

El 12 de novembre, s’impartirà una xerrada-taller sobre Viure el present. Anirà a càrrec de l’associació Idinàmics, una entitat de Masquefa. La sessió estarà dinamitzada per Luis Miguel Sánchez.

La Biblioteca també acollirà un taller de còmics per als joves de l’Espai Obert, en què s’ensenyarà a dibuixar expressions facials i superherois. Serà una activitat només per als alumnes d’aquest servei municipal.

Hora del conte
Un dels elements més destacats de la nova programació és la recuperació de l’hora del conte per als infants. Hi haurà cinc activitats infantils d’aquest tipus: el 22 d’octubre, La pluja al migdia; el 28 d'octubre, Monstres (coincidint amb la proximitat de Halloween); el 19 de novembre, Contes que fan bullir el calder de la iaia Maria; el 27 de novembre, Postal elèctrica ensenyarà a dissenyar una targeta de Nadal que s’il·lumina en la foscor; i el 22 de desembre, La cartera reial Melina (aprofitant les festes nadalenques).

A causa de les mesures covid, l’aforament de la biblioteca és limitat. Cal inscripció prèvia per a totes les activitats, ja sigui per telèfon (937 713 328), correu electrònic (b.st.esteves.jps@diba.cat) o presencialment (Avinguda Montserrat, 10).

6 octubre 2021, 18.30 h
Presentació del llibre Ànimes Viatgeres, de Cristina Pérez i  Marc Magem

22 d'octubre de 2021, 18.00 h
Taller-conte: La Pluja al migdia,  a càrrec de l’associació App_arte

28 d'octubre de 2021 a les 18.00 h
Hora del conte:  Monstres, a càrrec de Gisela Llimona

12 de novembre de 2021, 18.00h
Xerrada-taller: Viure el Present (Associació Idinàmics)

16 i 23 de novembre de 2021
Tallers de còmics Expressions Facials i Superherois (activitat no oberta al públic)

19 de novembre de 2021, 18.00h
Hora del Conte: Contes que fan bullir el calder de la iaia Maria, a càrrec d’Eva González Asensio

27 de novembre de 2021, 11.30h
Postal elèctrica, activitat per a infants majors de 7 anys, a càrrec de smARTions

22 de desembre de 2021, 18.00h
Hora del Conte: La cartera reial Melina,  a càrrec d’Aïda Puig

Darrera actualització: 30.09.2021 | 09:29