La Ginesta reivindica els Drets dels Infants

Divendres, 20 de novembre de 2020 a les 15:00

Avui es commemora el Dia Internacional dels Drets dels Infants i, com cada any, la Llar d’Infants Municipal La Ginesta els reivindica i dona visibilitat. Enguany se centren en tres drets essencials per a l’etapa 0-3 anys: Dret a desenvolupar-me al meu ritme, Dret a plorar i Dret a ensenyar-me a fer-ho sol.

Unes grans lletres a l’entrada de la llar ens recorden l’efemèride. A l’interior, cadascun dels passadissos de les tres etapes, ens presenta un dels drets que han escollit per treballar amb els infants. Adaptant-se a l’edat de cada grup, han treballat aquests drets bàscis en l’etapa vital dels 0 als 3 anys. Reivindiquen l’autonomia, el respecte pels sentiments i la llibertat dels infants, essencials pel seu desenvolupament i creixement com a persones.   

 

 

 

 

Els drets de la infància els adquirim pel sol fet d’haver nascut. Aquests drets són innats, irrenunciables, inalienables i imprescindibles per a tenir una bona infància i, per tant, esdevenen obligatoris. Durant anys, es van succeïr negociacions per aconseguir la protecció dels infants i l’obligatorietat de garantir els seus drets. No va ser fins al 20 de novembre de 1989 quan es va aprovar la Convenció sobre els Drets dels Infants, document que es va convertir en llei l’any 1990 i que fou signada i acceptada per 20 països.

Darrera actualització: 20.11.2020 | 15:13

Imatges

dret infants dret infants dret infants