La sesrovirenca Maite Sadurní rep el premi ARC a la millor periodista musical

Dimarts, 14 de desembre de 2021 a les 13:30

La periodista sesrovirenca Maite Sadurní va rebre dilluns el 19è Premi ARC a la millor periodista musical 2021. La comunicadora comparteix ex aequo aquest guardó amb Consol Sáez.  El premi li ha estat atorgat per l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya.

Maite Sadurní, que viu a Sant Esteve Sesrovires des de l’any 1997, es mostra “molt  contenta” per un reconeixement a tota una trajectòria professional lligada a la promoció de la música.

Llarga trajectòria
Porta molts anys potenciant la música en directe a la ràdio.  Durant una etapa de la seva vida professional va encarregar-se de les actuacions musicals en viu que es feien al programa El Suplement de Sílvia Cóppulo i durant quatre anys va portar el programa A tocar, també a Catalunya Ràdio, on es combinaven les entrevistes amb les actuacions en directe.

Actualment Maite Sadurní és la directora del programa Geografia humana, que s’emet les matinades del cap de setmana per Catalunya Ràdio amb la millor selecció de playlists temàtiques. L’espai radiofònic porta 16 temporades en antena.

Geografia humana va començar sent un programa que combinava petits espais amb molta música, però després va evolucionar cap a continguts estrictament musicals. Un cop al mes recull les novetats discogràfiques, preferentment en català, però també de grups que tot i ser d’altres països, estan establertes a Catalunya. Alguns programes estan relacionats amb l’actualitat, com el dedicat a ABBA amb motiu del seu llançament de dos nous temes o a repassar les cançons del disc de la Marató de TV3.  En altres ocasions es tria un tema, com ara la vida, com eix conductor del programa.

Pots escoltar Geografia humana des d’aquest enllaç

La periodista de Sant Esteve Sesrovires també és la responsable de l’apartat La cançó del dia de Catalunya Ràdio, que destaca la producció d’un autor o grup català per donar suport i relleu a la música que es fa a Catalunya.

Premis ARC
Els premis de l’Associació ARC es lliuren des de fa 45 anys i tenen com objectiu donar visibilitat al sector de la producció d’esdeveniments, comercialització i distribució de la música en viu així com a la producció artística feta a Catalunya.

La 19a edició dels premis ARC va tenir lloc dilluns, a la sala Barts de Barcelona. Enguany s’han atorgat 11 guardons d’entre un total de 38 nominats. Els premis estan dividits en 10 categories, coma ara les de millors gires, millors programacions musicals, artista revelació o millor periodista o programa musical.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 13:55