La Unitat Canina K-33 es manté operativa tot i la pandèmia

Dimecres, 3 de febrer de 2021 a les 12:00

Durant el 2020 la unitat canina ha realitzat 8 actes per tinença i/o consum d'estupefaents i diverses actuacions de caràcter preventiu i de control amb patrullatge a peu en via pública i espais com parcs i jardins. Ha participat també en controls preventius que la Policia Local porta a terme en els accessos al municipi arran dels confinaments.

Des de la seva posada en marxa al 2018, la Unitat Canina de la Policia Local, la k-33, no ha deixat d’estar operativa, malgrat que la irrupció de la pandèmia n’ha limitat les actuacions per la necessitat de centrar esforços en tasques relacionades amb la covid-19 i ha ajornat projectes com campanyes de conscienciació i prevenció amb els centres educatius.

Tot i el descens de les actuacions de la unitat al carrer, tants els agents com els gossos necessiten entrenament periòdic. Els tres gossos ensinistrats destinats al servei s’entrenen a diari atès que formen part de diferents unitats canines. Pel que fa als dos agents titulats que integren la K-33 s’entrenen un mínim d’un cop per setmana, fora de la seva jornada de treball. A banda de l’entrenament, participen en jornades de formació, encara que en els darrers mesos també s’han vist afectades per la COVID.

L’objectiu de la unitat és reforçar la seguretat ciutadana amb l’ús de gossos ensinistrats  realitzant patrullatge i controls preventius pel que fa a detecció de substàncies oloroses, rescats i ordre públic. Té una vessant pedagògica important amb accions amb els centres educatius, relacionades tant amb la prevenció com amb la tinença responsable dels animals, tot i que aquestes iniciatives han quedat ajornades per la situació actual.

Des de la K-33 es porta a terme un treball transversal que implica una tasca de col·laboració amb altres agents, que van des de l’àmbit policial fins al sanitari. Així, es coordina amb Mossos, els Serveis Socials Municipals, la comunitat educativa i el CAP. També treballa amb el Cabalbaix, el programa supramunicipal sobre drogues i comportaments de risc.

Entrenament unitat canina - febrer 2020Control preventiu - gener 2021

 

Darrera actualització: 03.02.2021 | 14:06