L'Ajuntament i CIMALSA signen un conveni per estudiar la implantació d’un Truck Center a Can Margarit

Dilluns, 20 de desembre de 2021 a les 10:30

L’Ajuntament de Sant Esteve i CIMALSA han signat avui un conveni per realitzar un estudi per la possible implantació d’un Truck Center al polígon industrial Can Margarit. S'ubicaria en un terreny cedit per l’ajuntament, amb una superfície de 30.000 m2 i capacitat aproximada per a uns 230 camions. L’acord recull el compromís de fer aquest estudi de viabilitat del projecte d’aquest estacionament de camions que serà gestionat per CIMALSA.

L'impuls d’aquest projecte té l’objectiu de resoldre un problema que afecta  la mobilitat i la salubritat dels sectors industrials de la població, ja que Sant Esteve i el seu entorn concentren una important  densitat de transport logístic, juntament amb la connexió amb la B-224, tant a nivell d’implantació com de pas.

Enric Ticó, president de CIMALSA, ha destacat: “L’impuls d’aquest Truck Center, no només com a aparcament de camions sinó també com a prestació de serveis i equipaments al sector, s’emmarca en el desenvolupament de la Estratègia Logística per a la internacionalització de l’economia catalana (ELIEC), aprovat pel govern el passat 9 de febrer, i que entre altres coses contempla la coordinació, regulació i promoció del sector; la competitivitat del teixit empresarial; l’agilitat del desenvolupament del sòl logístic i intermodal; la funcionalitat de la xarxa d’infraestructures i l’aposta decidida per la sostenibilitat”.

En el mateix sentit, l’alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell, ha qualificat l’aparcament a Can Margarit de “projecte necessari tant per l’àmbit industrial de Sant Esteve com pel seu entorn atesa l’elevada densitat de transport logístic i per donar resposta a les necessitats de serveis dels professionals del sector”.  

Els principals requisits tècnics del projecte són: un nombre mínim de places de camions i de turismes, serveis complementaris mínims, accessos, mitjans de seguretat i tipologia del tancament, entre d’altres. Aquest conveni tindrà una durada de quatre anys i ha estat signat per l’alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, i pel president de CIMALSA, Enric Ticó.


Sobre CIMALSA:

CIMALSA és una empresa pública de la Generalitat de Catalunya encarregada de la promoció, el desenvolupament i la gestió d’infraestructures i centrals pel transport de mercaderies i la logística.

CIMALSA té com a missió oferir als sectors del transport i la logística els millors emplaçaments per a la seva competitivitat, i gestionar-los en clau de servei a l’usuari i a les empreses. 

La voluntat de CIMALSA és la de sumar la seva aportació a la d’altres infraestructures amb la participació pública en Catalunya, com ara la xarxa de carreteres, els ports, les zones d’activitats logística, els aeroports o els ferrocarrils.

TRUCK CENTER TARRAGONATRUCK CENTER TARRAGONA


 

Darrera actualització: 20.12.2021 | 11:11