L’Ajuntament incorpora el certificat IdCat per fer més fàcil l’ús de la Seu Electrònica

Dilluns, 30 de juliol de 2018 a les 07:00

L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ofereix a partir d’aquesta setmana la possibilitat d’accedir a la Seu Electrònica municipal a través dels certificats IdCat Mòbil i IdCat Certificat. D’aquesta forma es vol facilitar al ciutadà la forma d’identificar-se per poder fer tràmits i gestions per internet.

No obstant això, la Seu Electrònica continuarà admetent com mitjans d’identificació la resta de certificats admesos fins ara, com el DNI electrònic.

IdCat Mòbil
L’IdCat Mòbil és un tipus de certificat que facilita molt les coses a l’usuari. Es pot fer servir des de qualsevol  ordinador, tauleta, o telèfon. No requereix instal·lar res, ni té problemes de compatibilitat. No cal recordar cap contrasenya i, a més de ser totalment segur, també és gratuït.

L’usuari pot donar-se alta en l’IdCat Mòbil a través de la pàgina web https://idcatmobil.seu.cat/

IdCat Certificat
Per a usuaris més avançats, la Seu Electrònica també ofereix la possibilitat d’utilitzar l’IdCat convencional. Anomenat tècnicament IdCat Certificat, és un identificador digital que permet signar correus, documents electrònics i formularis web.  La seva obtenció i instal·lació és una mica més complicada que la de l’IdCat Mobil, però no gaire si se segueixen els passos indicats en https://www.idcat.cat/idcat/ciutada/menu.do

Paral·lelament, l’Ajuntament està realitzant gestions perquè en un futur proper els ciutadans també puguin identificar-se en la Seu Electrònica amb Clave, un certificat similar a l’IdCat i que està impulsat per l’Administració General de l’Estat.

La Seu Electrònica de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires es troba a la url http://santestevesesrovires.eadministracio.cat/

Darrera actualització: 30.07.2018 | 13:38