L’Ajuntament posa en marxa un Punt d’Informació d’Habitatge per promoure el lloguer social i la rehabilitació

Dilluns, 13 de juny de 2022 a les 14:00

Sant Esteve comptarà amb un servei d’assessorament sobre habitatge que té com a objectius la promoció del lloguer social i la rehabilitació. S’adreça tant a propietaris que disposin de pisos buits i en desús com a persones que tinguin necessitats habitacionals. El servei, promogut per la regidoria de Benestar Social, atendrà consultes i oferirà informació sobre ajuts, tramitació, entre d’altres.

El Punt d’Informació d’Habitatge es posa en marxa el proper dilluns dia 20 de juny i estarà ubicat a les dependències de Serveis Socials (edifici Escoles Velles). Atendrà els dilluns, de les 8.00 a les 15.00 hores, exceptuant el mes d’agost. Cal demanar cita prèvia per telèfon al 93.114.05.44 o bé online al web https://santestevesesrovires.eadministracio.cat/citaprevia.0

El servei es presta a través de Social House, una organització sense ànim de lucre especialitzada en la cerca de solucions i propostes relacionades amb l’habitatge i els serveis socials. En aquest sentit, treballaran de manera estreta amb els Serveis Socials municipals per tal de facilitar la millor resolució de les problemàtiques detectades en matèria d’habitatge.

Aquesta entitat treballarà sobre quatre eixos:

O Assessorament a la població del municipi afectada per situacions de precarietat habitacional.
O Assessorament a persones amb necessitats d’habitatge, que ha de permetre la cerca de la millor solució habitacional i/o de cerca d’ajudes per a cada casuística.
O Assessorament a persones propietàries d’habitatges buits i en desús, facilitant informació sobre ajuts existents per a la rehabilitació i posada en el mercat immobiliari dels seus habitatges. També sobre la tramitació d’estudis de viabilitat i de subvencions vinculades a la posterior posada en lloguer com a habitatge social.
O Assessorament a l’Ajuntament per mitjà de l’anàlisi de propostes i estudis de viabilitat amb l’objectiu de poder constituir un parc públic d’habitatge social que permeti l’Ajuntament fer front a necessitats d’accés a l’habitatge puntuals, urgents i temporals.

Presentació del servei
El Punt d’Informació d’Habitatge es presentarà dimarts 14 de juny, al Casino, en una sessió informativa que tindrà lloc a les 6 de la tarda i en la què també es presentarà el Punt d’Informació per la Transició energètica i la sostenibilitat.

 

Darrera actualització: 20.06.2022 | 09:03