L’Ajuntament presenta el projecte d’ampliació del Casal Social de Ca n’Amat i altres millores al barri

Dijous, 7 d'abril de 2022 a les 14:00

El Casal Social de Ca n’Amat va acollir ahir la presentació del projecte d’ampliació d’aquest equipament, que té titularitat compartida entre Sant Esteve i Abrera. L’objectiu de l’actuació és millorar la funcionalitat de l’espai i facilitar l’autonomia dels seus usos, tant del social com de la restauració. El servei de bar del Casal podria reobrir abans d’acabar l’any.

La presentació del projecte va comptar amb la participació dels alcaldes d’Abrera, Jesús Naharro, i de Sant Esteve, Enric Carbonell. L’execució d’aquest projecte millorarà la funcionalitat d’aquest equipament ja que dotarà de total autonomia la sala destinada a ús social, amb independència del funcionament del servei de bar. Alhora, millorarà significativament l’espai destinat a restauració i afavorirà la seva viabilitat.   

La proposta recull una ampliació d’uns 70 metres útils de la superfície destinada al servei de restauració i la reforma de la zona de cuina. També  es recuperarà espai per a la terrassa exterior donat que l’ampliació es farà sobre l’actual.

Actualment s’està redactant el projecte executiu per tal de poder iniciar les obres al més aviat possible. Els ajuntaments treballen perquè el procés constructiu i la licitació del servei de restauració vagin en paral·lel.  D’aquesta manera, a finals d’any podria posar-se en marxa el servei de bar.

Altres projectes de millora al barri

En una segona part de la sessió, l’alcalde de Sant Esteve va explicar altres propostes de millora previstes al barri en els propers mesos. D’una banda, la transformació del parc infantil del casal i de la zona esportiva amb la creació de pistes poliesportives obretes a la pràctica lliure de l’esport, la creació del Mirador de Montserrat al parc d’A Migdia dins de la integració d’una ruta turística, i la plantada de roures d’aquest dissabte amb la creació del ‘Bosc del Infants’ al carrer Llobregat.

De l’altra, va parlar de serveis, amb la millora de la parada del bus urbà al parc, la renovació de l’enllumenat públic amb LED i la seva revisió, la imminent instal·lació del sistema de càmeres de videovigilància al municipi, la posada en marxa del nou servei de jardineria, així com de la revisió de les illes de contenidors i la possibilitat d’ampliar la dotació dels de selectiva.    

Darrera actualització: 07.04.2022 | 15:05