L’Ajuntament reparteix llavors per recuperar en el Concurs de Carbasses gegants

Divendres, 15 d'abril de 2022 a les 08:00

L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha començat aquesta setmana a repartir llavors de carbasses gegants. D’aquesta forma el municipi vol recuperar el Concurs de Carbasses al mes d’octubre, un dels més veterans de Catalunya.  Qualsevol persona que en vulgui, pot passar pel departament de Serveis Personals a recollir-les.

Els orígens del certamen es remunten a 1996  quan un veí del poble  va tenir la idea de repartir llavors d’una espècie de cucurbitàcia originària de l’Amèrica del Sud que produeix carbasses de grans dimensions.  Aviat, la competició va congregar no només participants del municipi sinó també d’altres poblacions de Catalunya.

En l’actualitat les llavors es reparteixen gratuïtament a través de l’Ajuntament als veïns  i veïnes que volen conrear i prendre part en el certamen. Per participar-hi, no obstant això, es pot presentar qualsevol carbassa de qualsevol altra varietat de llavor.

La carbassa guanyadora és la que més pesi, que depenent depenent del temps i la pluja de cada any, poden arribar a tenir entre 150 i 200 quilograms.

Segons la climatologia d’aquest 2022, està previst que el concurs se celebri a finals de setembre o principis d’octubre.

Darrera actualització: 13.04.2022 | 12:33