L’escola La Roureda s’adhereix al projecte Mentali

Dilluns, 21 de desembre de 2020 a les 08:00

L'Escola La Roureda s’ha adherit al projecte Mentali, una iniciativa nascuda a l’any 2017 per aprofitar l’excedent alimentari dels centres educatius i destinar-lo a les famílies desfavorides del municipi. L’adhesió de l’Escola La Roureda ha estat possible mitjançant l’acord de col·laboració al qual han arribat l’empresa Hostesa, contractada per l’AMPA La Roureda per la gestió del servei de menjador del centre, l’Ajuntament, l’entitat solidària Suyana i persones voluntàries que hi participen.

El projecte MENTALI té la missió d’abastir amb àpats preparats a les famílies de la població que ho necessiti, ja sigui per la seva situació econòmica com per la seva situació de dependència, amb l’objectiu de reduir el malbaratament alimentari i promocionar la solidaritat comunitària.

Signatura acord Escola La Roureda

Es calcula que anualment a Catalunya es malbaraten 750.000 tones d’aliments al llarg de tota la cadena agroalimentària, de les quals una mica més de 260.000 tones corresponen a les generades a les llars, als restaurants, bars, serveis d’àpats i comerços catalans. Aquestes 260.000 tones d’aliments malbaratades equivalen a les necessitats alimentàries de 500.000 persones durant un any.

Funcionament de Mentali
L’aliment cuinat que cal conservar com a mostra testimoni i aquell que no s’hagi servit, es reparteix en recipients unidosi amb la seva identificació corresponent per ser congelat a la temperatura adequada.

L’empresa del menjador escolar s’encarrega de infraestructura per a la conservació i l’entitat Suyana col·labora aportant el material necessari per tal de garantir que l’aliment arribi a la família destinatària en les millors condicions nutritives i de seguretat alimentària, sempre seguint  les recomanacions  i els requisits higiènics del departament de Salut de la Generalitat.

Cada recipient està identificat amb una etiqueta on consta la procedència de l’aliment, el nom del plat, la data de caducitat i informació sobre el seu correcte consum. Els voluntaris s’encarreguen de la recollida d’aliments, que es fa un o dos cops cada quinze dies. La distribució la realitza personal de l’Ajuntament.

Confinament solidari
Durant el confinament, les escoles i les seves cuines han estat tancades però el projecte Mentali ha continuat funcionant. Des de les seves cuines centrals, tant l’empresa Campos Estela de l’escola Vinya del Sastret i la llar d’infants la Ginesta, com Hostesa van donar prop de 3.000 àpats per a les famílies amb menys recursos de Sant Esteve.

Darrera actualització: 21.12.2020 | 12:11