L’Escola Vinya del Sastret potenciarà els patis com a espais d’aprenentatge

Dimecres, 4 d'agost de 2021 a les 14:30

Més enllà del joc i el lleure, el pati de l’escola pot convertir-se en espai de coneixement i aprenentatge durant l’horari lectiu. Amb aquest objectiu Vinya del Sastret ja va iniciar durant els últims mesos del curs passat diverses accions educatives. Per donar-hi suport, l’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb l’AMPA del centre.

L’acord entre l’Ajuntament i l’AMPA Vinya del Sastret el van subscriure el passat 27 de juliol l’alcalde Enric Carbonell i la presidenta de l’entitat, Montserrat Salmerón. El document recull la voluntat d’iniciar accions de millora dels espais exteriors de l’escola i adequar-los com a llocs on atendre processos d’ensenyament i aprenentatge inclosos en el projecte educatiu del centre.

La irrupció de la Covid va alterar l’activitat educativa durant el curs passat i els espais exteriors ja van acollir classes a l’aire lliure. Es tracta ara de condicionar i potenciar aquests espais com a recursos educatius. Des del centre s’aposta per una nova organització, fent ús de l’espai exterior com a un espai que suma i convida a experiències en diferents disciplines, art, ciència, esport, etc.

Millores als centres educatius

Coincidint amb les vacances d’estiu, l’Ajuntament està duent a terme actuacions de millora i manteniment en els diversos centres educatius del municipi. En destaca, a l’Escola La Roureda s’emplaçarà un nou sorral a més d’actuacions d‘arranjament en l’edifici i espais exteriors, la renovació del sistema d’aire condicionat a la Llar d’Infants Municipal La Ginesta i la substitució d’elements de joc al pati de Vinya del Sastret. 

Darrera actualització: 04.08.2021 | 15:16