L’esport sesrovirenc se suma a la campanya 'Ja n’hi ha prou'

Dissabte, 30 de gener de 2021 a les 08:00

Clubs i entitats esportives de Sant Esteve s’han adherit a la Campanya 'Ja n’hi ha prou', una iniciativa per protestar per les mesures que s’han pres sobre la pandèmia en l'àmbit de l’esport. Asseguren que aquestes decisions els estan castigant amb especial duresa. Per pal·liar aquesta situació, l’Ajuntament ofereix als clubs espais alternatius a l’aire lliure, entre d'altres solucions.

Les mesures contra la covid estan situant als clubs en una tesitura molt complicada. Un dels problemes és el del confinament municipal que impedeix que esportistes que viuen altres poblacions puguin venir a entrenar als clubs de Sant Esteve dels quals formen part. Aquest circumstància afecta fins i tots a aquells que viuen al sector d’Abrera de Ca n’Amat.

La franja horària de vespre-nit eren quan entrenaven els equips sèniors. Ara a causa de toc de queda han hagut d’avançar les sessions, que s’han hagut de fer més curts per poder tornar a casa abans de les 22h. També la limitació de grups de 6 esportistes ha fet que en les sessions no hi poguessin estar tots els jugadors d’un mateix equip. No obstant això, aquest límit ha canviat fa només un dies i ara es permeten grups de més de sis esportistes si es tracta d’activitats esportives federades.

També hi ha clubs que no se senten recolzats per les seves federacions, ja sigui perquè no organitzen aquelles competicions que sí que estan permeses o bé perquè no retornen els diners pagats per participar en lligues que no s’estan fent. També s’està generant cert greuge comparatiu entre federacions. Algunes han canviat les seves equivalències per poder considerar determinades lligues, per exemple primera catalana, com a part d'una competició estatal  i poder tornar a la competició, mentre que altres no ho han fet i mantenen les seves activitats aturades.

A més, la falta de competicions i la impossiblitat de relacionar-se amb els companys estan començat a desmoralitzar alguns jugadors

Un dels problemes més greus el tenen aquelles entitats esportives privades que han d’assumir el preu de lloguer i de manteniment d’un local. Han augmentat les baixes d'alumnes i, alhora, les ajudes econòmiques promeses no acaben d’arribar.

Davant aquest conjunt de problemes, les entitats esportives de Sant Esteve, com les d’altres poblacions, han fet varies protestes per fer sentir la seva veu. El dies 9 i 16 gener, davant el Pavelló Poliesportiu; i el 23 de gener davant l’edifici consistorial.

L’Ajuntament ofereix alternatives
Conscients de la greu situació per la qual estan passant els clubs, la regidoria d’Esports està en  contacte permanent amb les entitats esportives per intentar pal·liar la problemàtica. Davant la impossibilitat de fer servir espais esportius tancats, l’Ajuntament ha ofert als clubs espais a l’aire lliure, com els patis de les escoles o la Pista Francesc Castellet. A més també ha donat la possibilitat de traslladar els entrenaments que abans es feien en horari de nit als caps de setmana.

Darrera actualització: 29.01.2021 | 14:17