L’Institut Montserrat Colomer coordina un projecte europeu d’educació social i emocional

Divendres, 7 de maig de 2021 a les 17:00

La Unió Europa ha concedit a l’Institut Montserrat Colomer un programa Erasmus+. Es tracta d’un projecte d’educació social i emocional per a l’entesa de la diversitat cultural i la igualtat de gènere. El centre educatiu de Sant Esteve coordina els cincs instituts europeus que hi participen.

El programa rep el nom oficial de Let’s SEE:  Social and Emotional Education for understanding cultural diversity and gender equity. Té una de duració de tres anys, del 2020 al 2023. Sota la coordinació de l’Institut Montserrat Colomer, formen part del projecte centres educatius de Finlàndia, Portugal, Itàlia i França.

Tot  i que la intenció era fer trobades presencials, la situació de la pandèmia ha provocat que aquest any acadèmic totes les activitats hagin estat virtuals. La darrera sessió ha estat una videoconferència aquest mes de maig on, a més dels cincs instituts europeus, també s’ha convidat una escola de Gàmbia. Un centenar d’estudiants han parlat de l’impacte de la COVID-19 en les seves vides i han dissenyat postals amb missatges positius per al futur.

D’altra banda, un grup d’alumnes  de l’Institut  Montserrat Colormer  han participat en una entrevista a Ràdio Sant Esteve per parlar d’aquest projecte que lidera el centre educatiu on estudien cada dia. 

Instituts participants

  •          Oulun Yliopisto. Oulu (Finlàndia)
  •          ENSINUS- Estudos Técnicos e Profissonais SA – Lisboa (Portugal)
  •          I.I.S. Falcone-Righi. Corsico (Itàlia)
  •          Lycée Professionnel Albert Thomas. Roanne (França)
  •          Institut Montserrat Colomer. Sant Esteve Sesrovires (Espanya)

Institut convidat

  •          Mindgaw Upper and Senior School. (Gàmbia)

Alumnes que han participat el el programa de Ràdio Sant Esteve

 

Darrera actualització: 07.05.2021 | 14:21