Noves mesures restrictives al medi natural per risc extrem d’incendi

Dijous, 12 d'agost de 2021 a les 09:30

El Govern ha aprovat un paquet de mesures vigents des d’avui als 279 municipis que, com Sant Esteve, es troben en el nivell 3 del Pla ALFA per l’alt risc d’incendi forestal, com a conseqüència de l’onada de calor. Per a la resta de territori també es recomana la seva aplicació. La majoria de restriccions estaran en vigor fins al 17 d’agost (00.00h).

En aquest escenari, l’Ajuntament va activar ahir el Pla de Protecció Civil Municipal en fase d’alerta amb la mobilització d’efectius de vigilància i del material i recursos necessaris per afrontar una possible emergència. L’ADF i Policia Local realitzen rutes de vigilància ajudats pels drons. Així mateix, els pagesos han respost a la crida de llaurar els camps com a mesura preventiva.     

És molt important evitar les activitats i sortides en l’entorn de muntanya i extremar les precaucions. Es recomana evitar les sortides als espais naturals fins diumenge.

MESURES:

1. La suspensió, amb retorn a punt d'origen, de totes les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d'aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents. (Vigent a partir de divendres a les 12.00h)

2. La restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l'entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta. (Vigent a partir de divendres a les 12.00h)

3. La suspensió de l'activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 10 i les 20 hores, excepte pel que respecta a la recollida de fruita que resta exclosa d'aquesta restricció.

4. La suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya i als seus vorals, excepte aquelles que autoritzi expressament el Servei Català de Trànsit.

5. La limitació de la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals en horari entre les 10 hores i 20 hores.

6. La limitació de la circulació motoritzada en el medi natural d'aquests municipis. Aquesta limitació no serà d'aplicació als residents ni activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables.

 

Darrera actualització: 12.08.2021 | 11:26