Protecció Civil es forma en l’atenció a persones en risc d’exclusió social

Dimecres, 29 de desembre de 2021 a les 18:00

Personal tècnic de Protecció Civil de Sant Esteve i d’altres municipis van participar en una jornada sobre l’atenció a persones vulnerables en situacions d’emergència organitzada pel cos de la Generalitat. Es va parlar de conceptes com la vulnerabilitat i l’exclusió social, que empitjoren encara més quan succeeixen pandèmies o catàstrofes naturals. 

Segons l’IDESCAT, a Catalunya un 26,3% de la població es troba en risc de pobresa o exclusió social (taxa AROPE). En cas d’emergència com una catàstrofe natural o una pandèmia, aquest sector de la població veu agreujada encara més la seva situació.

Durant la sessió es van estudiar conceptes com vulnerabilitat i risc d’exclusió, així com un anàlisi de la tipografia de perfils que el personal es pot trobar en aquestes situacions d’emergència i que requereixen una atenció ràpida i eficaç. Els formadors van posar exemples de moments catastròfics com el terratrèmol de Lorca de l’any 2011 o, més recent, l’erupció del volcà de la Palma que ha deixat sense casa a moltes famílies.

La formació va comptar amb la participació de 70 tècnics i tècniques de Protecció Civil de la Generalitat, ajuntaments de Catalunya i altres institucions. Al final de la sessió hi va haver un debat sobre quines pautes s’han de seguir a l’hora de tractar amb una persona vulnerable que acaba de patir qualsevol tipus d’emergència. Enguany la col·laboració entre administracions ja ha permès fer a Sant Esteve un simulacre d’incendis forestals i un de nevades.

Darrera actualització: 29.12.2021 | 13:55