Recomanacions per fer front a l’onada de calor

Dilluns, 9 de juliol de 2018 a les 15:00

Davant l’episodi d’onada de calor que està previst ens afecti fins demà, Protecció Civil  demana a la població que es segueixin les recomanacions per fer front a les altes temperatures, amb especial atenció als col•lectius de risc, gent gran i nadons, així com a les persones que practiquen esport a l’aire lliure. Des de Serveis Socials s’activen mesures d’informació i seguiment a persones vulnerables. 
 

CONSELLS
- Cal hidratar-se molt sovint, bevent força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos.
- Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, millor realitzar-les en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
- Convé que les persones que treballen a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
- Igualment és molt recomanable que les persones que surten a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho facin en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
- Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que, a diferència dels adults, nens i nenes i persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
- Si no disposeu de ventilador o aire condicionat, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
- Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
- Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.
 
 
 
 

Darrera actualització: 09.07.2018 | 15:26