Sant Esteve Sesrovires se suma al projecte agroalimentari del Baix Llobregat Nord

Dijous, 22 d'abril de 2021 a les 18:00

La Diputació de Barcelona i sis municipis del nord de la comarca del Baix Llobregat, entre ells Sant Esteve, enceten un projecte per promoure aquesta zona en un hub agroalimentari i potenciar l’alimentació saludable i sostenible. La iniciativa, que s'ha presentat avui, pretén fonamentar la recuperació econòmica de la zona en aquest sector.

La presentació ha tingut lloc aquesta tarda a Sant Andreu de la Barca i ha comptat amb la presència de la diputada de l’Àrea de Desenvolupament, Turisme i Comerç, Eva Menor, dels alcaldes i alcaldesses, i dels regidors i resgidores de Promoció Econòmica dels sis ajuntaments impulsors: Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Esteve Sesrovires i Sant Andreu de la Barca. La representació sesrovirenca ha estat encapçalada per l'alcalde Enric Carbonell i la regidora Elisenda Barberà. 

El programa pretén promoure el creixement i ajudar a la recuperació econòmica sostenible de la zona nord del Baix Llobregat, potenciant i dinamitzant tota la cadena de valor del sector alimentari, fent especial èmfasi en l'alimentació saludable i sostenible.

L’objectiu és crear un hub tecnològic de referència en el sector alimentari, amb empreses i entitats públiques i privades, potenciar la inserció de persones en situació d'atur millorant la seva ocupabilitat i les seves competències tecnològiques, alhora que millorar la capacitació dels treballadors d’aquests sector d’alimentació per fer-los més competitius i posar en marxa accions que permetin dinamitzar tota la cadena de valor alimentària per millorar la competitivitat de les empreses, a través de l’aplicació de la tecnologia i les eines que posa a disposició de les empreses la indústria 4.0  

El primer pas de la iniciativa preveu fer una diagnosi de la situació actual a la zona pel que fa referència a la presència d’empreses d’aquest sector i possible mà d’obra.

Un dels puts positius de la zona és que compta amb sòl agrícola per conrear, infraestructura per captar aigua i abastir els conreus, indústria productora d’aliments i infraestructures per gestionar el residus.

 

Darrera actualització: 22.04.2021 | 22:52