Saül del Rosario, promesa de la gimnàstica artística

Dimarts, 21 de desembre de 2021 a les 12:00

El jove sesrovirenc Saül del Rosario García compagina els seus estudis en l’Institut Montserrat Colomer amb tres hores d’entrenament diaris al Club Gimnàstic Sant Boi.  Tot i que va començar de casualitat en el món de la gimnàstica artística fa sis anys, ara ja és tot un campió. Les seves darreres medalles van ser als campionats de Gijón i Salt.

El germà de Saül volia aprendre acrobàcies i per això els seus pares els van apuntar a tots dos en un gimnàs de Sant Andreu de la Barca. Aleshores, Saül tenia 7 anys.  Un any després donaria el pas al Club Gimnàstic Sant Boi, un entitat esportiva de prestigi que ja ha donat dos competidors olímpics a aquest esport.

En els seus inicis entrenava dos dies a la setmana. Actualment entrena 3 hores cada dia, 5 dies a la setmana. Si hi ha competició prèvia, també té sessió els dissabtes. Els resultats van arribar a poc a poc. Al 2019 ja va aconseguir 3 medalles al Campionat de Catalunya de Vic.

Però és ara, amb 13 anys,  quan està en el seu millor estat de forma. Els èxits es van sumant un darrera l’altra. El passat 6 de novembre va participar, a Gijón, en el 14è Torneig de Gimnàstica Artística. Va aconseguir plata individual en la categoria base 4 en un campionat on van prendre part 60 gimnastes de vuit comunitats autònomes diferents

Només unes setmanes després, el 29 de novembre, va participar en el Trofeu Tardo, celebrat a Salt. Aquest cop en categoria base 5. Va obtenir bronze individual, plata en anelles i paral·leles, bronze en terra i cavall amb arcs i or per equips.

Saül del Rosario estudia 2n de l’ESO i ja té molt clar cap a on vol orientar la seva vida en el futur. Somnia amb ser gimnasta olímpic i estudiar la carrera d’INEF. Els seus referents són grans esportistes com Ray Zapata, Joel Plata i Rubén López. 

Darrera actualització: 21.12.2021 | 12:25

Imatges