Seat celebra 70 anys i referma el compromís de fabricar un cotxe elèctric a Martorell

Divendres, 5 de març de 2021 a les 19:00

La planta de Seat ha acollit avui el 70è aniversari de la companyia en un acte amb presència del rei Felip VI, el president del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, i la ministra d’Indústria, Reyes Maroto. També hi han assistit els alcaldes dels tres termes on s’ubica la factoria, Martorell, Abrera i Sant Esteve. L’aposta per la mobilitat elèctrica i la primera fàbrica de bateries de l’Estat han centrat els parlaments.

L’automobilística ha reiterat el seu compromís per la fabricació d’un vehicle elèctric a les instal·lacions de Seat en la seva aposta per la mobilitat elèctrica.  En aquest sentit, el president del consell d'administració del grup Volkswagen, Herbert Diess, ha assegurat que "a Espanya pensem produir cotxes elèctrics a la fàbrica de Martorell, a Barcelona, amb la producció de cèl·lules i mòduls de bateries, i la creació d'una cadena de valor de mobilitat elèctrica."  

El president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, ha destacat que "és vital que Espanya impulsi la creació de l'ecosistema del vehicle elèctric, incentivi la demanda i desenvolupi la infraestructura amb una xarxa pública de recàrrega."

Felip Vi s’ha referit a l’anunci per part del Govern estatal de la creació d’un consorci per a la instal·lació d’una fàbrica de bateries, tot i que no ha desvetllat la possible ubicació, però ha assegurat que "tenim condicions úniques per liderar la transició cap a la fabricació de vehicles nets i no només en l'ensemblatge, sinó amb la producció de tots els components de la cadena de valor. Des de l'extracció i refinament del liti, fonamental per a les bateries, i de les mateixes bateries, dels motors elèctrics i electrificats, i el disseny del vehicle connectat."

Darrera actualització: 05.03.2021 | 20:56