Sesrovirencs finalitzen una cursa de 100km per lluitar contra la pobresa

Dimarts, 9 d'abril de 2019 a les 00:00

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la Trailwalker de Girona, una cursa organitzada per Oxfam Intermón per recaptar diners contra la pobresa en el món.  Dos equips de la trail han comptat amb representació sesrovirenca i han aconseguit no només finalitzar les marxes de 50 i 100km, sinó també reunir més de 6.500 euros en aportacions solidàries.

Trailwalker

L’equip DeCabrisCreisi està format per sis sesrovirencs. Isabel Vallés, Jaume Canal, Katherin Restrepo i Juan Francisco López han caminat 100km, des d’Olot fins a Sant Feliu de Guíxols, en 24 hores, 12 minuts i 55 segons.  Angie Muñoz i Miguel Martínez s’han encarregat del recolzament logístic i del suport als caminadors. A través de diverses iniciatives, DeCabrisCreisi ha aconseguit 3.748 euros en donatius.

Les Llíries Ramires és un altre dels equips que ha participat en la Trailwalker, però en la distància de 50 km. Aquest equip ha comptat amb la participació de la sesrovirenca Olga Muñoz. Les Llíries Ramires han completat la distància que va des de Celrà fins a Sant Feliu de Guíxols en 12 hores, 29 minuts i 10 segons.  A més, han recaptat 2.834,12 euros.

Oxfam Intermon

La Traiwalker no és una cursa més. És una iniciativa d’Oxfam Intermón contra la pobresa i la injustícia. Amb els fons recaptats aquesta ONG realitza, entre d’altres, projectes per garantir l’accés a l’aigua potable. Cada any moren 1,5 milions d’infants per malalties relacionades amb la manca d’accés i amb la mala qualitat de l'aigua.

Els equips participants en al Trailwalker es comprometen a reunir un mínim de 1.500 euros. Amb aquesta xifra Oxfam pot fer formació sobre higiene a quatre comunitats i amb 2.000 euros poden proporcionar una bomba per extreure aigua a cinc comunitats. Les aportacions del dos equips superen el compromís adquirit i totes dues sumen la quantitat de 6.582,12 euros.

Darrera actualització: 09.04.2019 | 10:35