S’estrena ‘Buga Buga’, una sèrie amb co-guionatge del sesrovirenc Eric G. Moral

Dilluns, 9 d'agost de 2021 a les 15:00

Avui s’estrena ‘Buga Buga’ la nova sèrie de TV3 (22.05h) que compta amb la participació del sesrovirenc Eric G. Moral en els guions, juntament amb les directores Alba Simón i Ana Millán. L’Eric s’estrena com a guionista en aquesta proposta de ficció en la què personatges i històries independents conflueixen a la bugaderia.

De l’Eric G. Moral coneixíem la seva trajectòria com a historiador africanista, investigador i escriptor, amb diverses obres publicades. Ara, veu la llum un projecte d’una nova faceta professional que és el guionatge. Fa un any i mig va decidir formar-se en aquest àmbit i mentre s’introduïa en el món dels guions va coincidir amb una de les creadores i directores de la sèrie, l’Anna Millán. D'aquesta trobada en va acabar sorgint la seva incorporació a l’equip.

La sèrie

‘Buga Buga’ es presenta en sis episodis de 20 minuts. Són petits curtmetratges independents on el nexe comú són les bugaderies d’autoservei, de Barcelona i el seu entorn. Barreja drama i comèdia i aborda temes quotidians com la maternitat, el dol, l’amor, l’amistat o el bulling. Diversitat també en els personatges, en edats i procedències. La direcció d’Alba Simón i Ana Millán hi aporta la intensitat de la mirada femenina.    

La sèrie va guanyar la convocatòria de projectes de ficció convocada pel Canal 33. Havia de formar part de la programació d’aquest canal, però finalment TV3 ha apostat per incloure-la a la seva graella. ‘Buga Buga’ es va rodar l’estiu passat però la pandèmia en va ajornar l’estrena prevista inicialment a la tardor.

El guionatge

A més de la sèrie, l’Eric té en marxa altres projectes de guionatge, alguns en curs i d’altres ja acabats, com el guió d’una pel·lícula. Tot i obrir-se camí en aquesta nova aventura, no ha deixat de banda la seva tasca d’investigador. Ja sigui a través de llibres o de guions, la passió de l’Eric queda clar que és explicar històries.    

Darrera actualització: 09.08.2021 | 15:41