Signatura del conveni per gestionar i controlar les colònies de gats

Divendres, 8 d'abril de 2022 a les 12:30

Avui ha tingut lloc a l’Ajuntament la signatura del nou conveni entre el consistori  i l’entitat Animales Libres y Salvajes. L’objecte de l’acord és la protecció i cura dels gats, així com el control i seguiment de les colònies d’aquests felins. L’alcalde Enric Carbonell, en nom de l’Ajuntament, i Angie Gallardo, presidenta de l’entitat, han estat els encarregats de rubricar el document.

 La Llei de Protecció dels Animals imposa als ajuntaments l’obligació de recollir i controlar els animals abandonats, perduts o ensalvatgits. L’Àrea de Salut, en repetides ocasions, ha reiterat el compromís del municipi per assolir el màxim nivell de protecció i benestar animal, alhora que vol fomentar una conducta més cívica per part de la ciutadania.

 Els experts recomanen que es gestioni la presència de gats en els espais urbans a través de les colònies de gats i el programa CER (Captura, Esterilització i Retorn del gat a la seva colònia), per ser la més eficaç amb la finalitat perseguida.  L’Ajuntament i l’associació treballen conjuntament per estudiar quina és la millor ubicació de les colònies.

 A traves del conveni, l’Ajuntament cedeix temporalment a l’entitat espais per a les colònies de gats, es compromet a desenvolupar accions de conscienciació entre la població i a lliurar carnets d’alimentadors a les persones voluntàries de l’associació. A més atorga una subvenció econòmica de 7.000 euros, principalment per esterilitzacions. Així mateix l'Àrea de Salut Pública adquireix i cedeix a l'entitat menjar, medicines i materials necessaris per a les colònies de gats.

Per la seva part, Animales Libres y Salvajes adquireix el compromís de tenir cura de les colònies de gats, aplicar la metodologia CER per impedir la proliferació de felins i a cooperar amb l’Ajuntament en les campanyes de conscienciació de la població per reduir el nombre d’abandonaments i evitar el maltractament d’animals.

El conveni té vigència durant tot el 2022. Amb el conveni anterior, l’any passat es van poder esterilitzar 143 gats.

Voluntariat

Les persones que vulguin col·laborar com a voluntàries amb Animales Libres y Salvajes es poden posar en contacte amb l'entitat per telèfon (611 68 41 93) o correu electrònic (animaleslibres13@gmail.com).

Darrera actualització: 08.04.2022 | 14:24