Suport municipal a la plantilla de SBI Connectors afectada per un ERO

Dijous, 19 de novembre de 2020 a les 13:00

L’alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell, s'ha reunit aquesta setmana amb els representants del comitè d'empresa de SBI Connectors després que es conegués la decisió de la companyia d’aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectaria 47 dels 76 treballadors i treballadores, més del 60% de la plantilla.

Els representants de la plantilla han traslladat a l’alcalde la seva preocupació per la decisió de l’empresa que afecta més de la meitat del personal, bona part del qual es troba en una edat complicada per a la seva reincorporació al mercat laboral. La decisió, segons el comitè, estaria vinculada a una deslocalització i trasllat de la producció a altres fàbriques que el grup propietari Sicame té a Portugal i Turquia. 

L'alcalde ha qualificat la decisió de "cop molt dur" i s’ha compromès a "exposar a l'empresa la problemàtica social, les dificultats que per a les famílies suposa aquest tipus de decisió en un moment com l'actual en què tothom, tant les Administracions com les empreses, hem de fer tot el que estigui a les nostres mans". Preveu reunir-se amb la direcció de l'empresa el més aviat possible per "intentar obrir una via de mediació, de debat i de reflexió sobre aquest ERO i les seves conseqüències". Els hi ha traslladat també el suport municipal, fent-los costat en les mobilitzacions que preparen.  

SBI Connectors està ubicada al polígon industrial Sesrovires i es dedica al disseny i fabricació de connectors elèctrics de baixa, mitja i alta tensió. Es tracta d’una empresa molt arrelada al municipi, on va instal·lar-s’hi l’any 1963, llavors com a Prefusa. Actualment forma part del grup francès Sicame, amb filials arreu del món.

 

 

Darrera actualització: 19.11.2020 | 15:12