Tractament preventiu contra la processionària de pi

Dilluns, 27 de setembre de 2021 a les 19:00

Demà dimarts una empresa especialitzada realitzarà el tractament preventiu anual de la processionària a través de polvorització en les masses forestals i espais públics amb pins. L’actuació inclou barris, nucli urbà i el polígon industrial Ca n’Estella.

Els treballs es duran a terme entre les 7.00 i les 17.00 hores. En el moment de la polvorització cal no acostar-s’hi. L’objectiu d’aquesta campanya és evitar la proliferació d’aquesta eruga.

La processionària de pi (Thaumetopoea pityocampa) és una eruga que rep el nom per la manera curiosa que té de moure's per terra,  en filera i perquè el cap els quedi resguardat dels possibles atacs d'algun ocell depredador. Ataca tot tipus de pins i cedres.

En persones i animals domèstics poden provocar urticàries, inflor, picor i asma. El pèl urticant de la processionària se'ls pot desprendre i quedar suspès a l'aire, cosa que pot irritar tant les vies respiratòries com la pell i, en alguns casos, pot causar reaccions de tipus al·lèrgic. Cal anar especialment en compte amb els gossos i evitar-ne el contacte.

 

Darrera actualització: 27.09.2021 | 19:10