Un fisioterapeuta sesrovirenc participa en el vídeo guanyador dels premis Hygeia

Dijous, 11 de març de 2021 a les 13:35

Denys Santa Marina és un fisioterapeuta sesrovirenc que exerceix la seva professió a l’Hospital de la Vall d’Hebron.  Recentment ha participat en l’elaboració de dos vídeos sobre la fisioteràpia pediàtrica. Un dels curts ha guanyat aquest mes el primer premi del Concurs Hygeia.

Premi Hygeia
Santa Marina ha participat en el rodatge de Peu pla com a assessor en fisioteràpia i com a guionista. Peu pla narra la història de la Berta, una nena que després d’una llarga hospitalització aconsegueix, amb l’ajuda de la fisioteràpia pediàtrica,  aixecar-se  i posar-se de peu. El vídeo ha estat dirigit per Maria Besora i és un treball de l’equip de rehabilitació infantil i paràlisi cerebral de la Vall d’Hebron.

En només 5 minuts, i a través de la història de la Berta, el curt resumeix algunes de  les característiques de la fisioteràpia infantil, com la utilització del joc i de la música per engrescar els infants a superar-se i assolir els objectius terapèutics.

El vídeo Peu pla ha rebut el primer premi d’Hygeia, el concurs de curts d’infermeria i cinema convocat per la revista Enfermería en Desarrollo i FUDEN (Fundació per al Desenvolupament de la Infermeria).  En el certamen han participat 60 obres.

Càncer infantil
El fisioterapeuta sesrovirenc també ha col·laborat en el curt que amb motiu del Dia Internacional del Càncer Infantil ha rodat el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya amb la col·laboració dels hospitals de la Vall d’Hebron i Sant Joan de Déu de Barcelona. El vídeo recorda la importància de la fisioteràpia en el treball amb els adolescents i els infants que pateixen aquesta malaltia.

Enllaços als vídeos

Curt Peu pla

Curt Dia Internacional del Càncer Infantil

Darrera actualització: 11.03.2021 | 13:37