El confinament de diversos grups escolars marca l’inici del segon trimestre

Dimecres, 20 de gener de 2021 a les 12:00

La represa de l’activitat escolar després del període nadalenc s’ha vist alterada per la detecció de diversos positius per Covid-19 i el confinament de fins a 9 grups en diferents centres educatius. L’afectació més important és a l’institut amb 5 grups en quarantena.  

En el cas de l’institut Montserrat Colomer, la detecció de casos en 3 grups durant el cap de setmana ha provocat alguns problemes en la gestió del confinament i cert malestar en les famílies. Per aquest motiu, l’alcalde Enric Carbonell, i el regidor d’Educació i de Salut Pública, Òscar Rodríguez, s’han reunit amb la direcció de l’Àrea Bàsica Rural i també amb la direcció del centre educatiu, amb la voluntat d’oferir suport i cercar solucions per millorar la coordinació. Des de l’Ajuntament s’ha proposat una reunió amb tots els agents implicats, tal i com es va produir al setembre arran del retard en el confinament d’un grup a La Roureda.

La resta de grups confinats actualment són 3 a l’Escola Vinya del Sastret i a la Llar d’Infants La Ginesta. Són els primers casos detectats en aquests centres des de l’inici del curs escolar. Alguns dels positius es van detectar arran del cribatge que la setmana passada es va dur a terme als professionals i personal PAS de tots els centres del municipi.

A Catalunya, segons dades d'ahir del Departament d’Educació, el nombre de grups confinats als centres escolars per un positiu de covid-19 és de 1.843, això vol dir 153 grups més que en l’últim balanç. Tot i l’augment, derivat de les interaccions socials del Nadal, els grups confinats representen tan sols un 2,56 % d’un total de 72.000 grups escolars.  

Des de l'Ajuntament s'insisteix en la importància de complir tant les mesures de seguretat i higiene com els confinaments, d'actuar amb responsabilitat per aturar els contagis, així com respectar els procediments d'actuació i els protocols establerts pels organismes oficials. 

 

Darrera actualització: 20.01.2021 | 12:33