L’Ajuntament demana responsabilitat els propers dies per contenir un brot de COVID

Dimarts, 22 de desembre de 2020 a les 15:00

L’increment de casos positius per COVID-19 que s’està produint en els darrers dies al municipi arran de la detecció de 9  positius en un grup de l’institut, amb impacte en activitats fora del centre, demana extremar la prudència i respectar el confinament. L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat per tal d’aturar el contagi, alhora que està avaluant l’aplicació de mesures que contribueixin a frenar el brot.

La comunicació de cas positiu d’un alumne de 3rA d’ESO, va activar el corresponent protocol. Divendres es van realitzar les proves PCR a la resta del grup. Els resultats han donat 8 positius a la mateixa classe, a més del cas inicial. El grup ha d’estar confinat fins al proper 28 de desembre, data en què se’ls hi repetiran les proves.

Paral·lelament s’estan detectant altres casos en grups d’activitats fora del centre, bé per contacte directe o per contacte estret amb un cas positiu. En aquest sentit, també s’han activat els protocols a través dels referents COVID, en el cas d’entitats esportives, i s’estan duent a terme proves PCR. Avui s’han realitzat a dos grups de l’handbol i un del futbol i demà estan previstes PCR a un nou grup d’handbol.

Davant d’aquest escenari, en període de vacances i la proximitat de les dates de Nadal, l’Ajuntament i la responsable del CAP Rural de Martorell apel·len a la responsabilitat individual i col·lectiva, i a extremar les mesures de prevenció. Es demana explícitament a totes les persones que s’hagin fet la prova o se la facin en els aquests dies, que compleixin amb la quarantena per tal d’evitar contagis. Es recorda que saltar-se el confinament és un fet sancionable i pot ser constitutiu d’un delicte contra la salut pública.  

 

 

 

Darrera actualització: 22.12.2020 | 15:09