Torna el confinament municipal per frenar la pandèmia

Dimarts, 5 de gener de 2021 a les 13:00

La Generalitat acaba d’anunciar un nou pla de xoc per intentar frenar el creixement dels contagis. Les noves mesures contra la pandèmia inclouen la tornada al confinament municipal, el tancament de gimnasos i el manteniment de les restriccions a bars i restaurants, entre d’altres decisions. Aquestes normes estaran vigents del 7 al 17 de gener.

L’administració catalana ha adoptat el pla per aturar el creixement dels contagis. En els darrers dies els indicadors sanitaris han empitjorat. Han pujat els casos positius, s’ha incrementat el risc de rebrot i ha augmentat la pressió sobre els centres hospitalaris.

Mesures a partir del 7 de gener
A partir del 7 de gener torna el confinament municipal durant tots els dies de la setmana. Les úniques excepcions permeses seran per anar a la feina i visitar familiars vulnerables. També s’exceptuaran d’aquesta restricció la realització d’activitat física i d’activitats esportives individuals a l’aire lliure entre municipis limítrofs.

Els comerços amb superfície comercial superior al 400m2 hauran de tancar.  El comerç no essencial podrà obrir de dilluns a divendres, però haurà de tancar els caps de setmana.

El comerç essencial com l’alimentació i les farmàcies podran obrir durant tota la setmana i també  els centres de veterinària, les perruqueries, els centres d’estètica, els concessionaris d’automòbils i els centres de jardineria,  que ho hauran de fer amb cita prèvia, en horari de 6.00 a 21.00 h, i amb un aforament del 30%.

L’activitat esportiva també queda afectada. No podran funcionar els equipaments esportius tancats, com el Pavelló Poliesportiu o el Complex Esportiu.  Sí que es permet obrir les piscines, amb un aforament del 30%, i l’esport  individual a l’aire lliure. Queden ajornades totes les competicions esportives, excepte les professionals

Només estan permeses les activitats extraescolars que es realitzin als centres educatius amb grups de estables de convivència de les activitats lectives. La  resta d’activitats extraescolars, així com les de lleure i esport escolar, queden suspeses.

Es mantenen les restriccions en bars i restaurants.  El seu horari continuarà sent de 7.30 a 9.30 i de 13.00 a 15.00, amb un aforament a l’interior del 30% i exterior al 100%. Sempre mantenint les distancies de seguretat i grups de màxim 4 persones, llevat que pertanyin al mateix grup de convivència.

Els equipaments culturals podran obrir amb el 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones (el límit puja a 1.000 persones si hi ha una ventilació òptima).  Els parcs infantils també tindran un aforament del 50%.

Les esglésies veuen limitat el seu aforament al 30%, amb un màxim de 500 persones o de 1.000 persones si l’acte religiós és a l’aire lliure o amb ventilació òptima.

El toc de queda continua sent de les 10.00 de la nit fins a les 6.00 del matí.

FAQS: RESPOSTES ALS DUBTES

Darrera actualització: 16.01.2021 | 10:26