Comença la neteja de les lleres dels torrents

Dimarts, 15 de març de 2022 a les 20:55

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de neteja i desbrossat de les lleres públiques dels torrents en trams urbans del municipi. L’actuació afecta els torrents de Ca n’Estella, De l’Afilador i Dels Canals, i es preveu una durada de tres mesos.

La neteja consisteix en el desbrossat i tallat de la canya americana. Un cop retirda, s'eliminaran les arrels amb un rebaix del terreny d'uns 50 cm. per evitar-ne el rebrot. Aquesta espècie es caracteritza per tenir un creixement molt alt. En assecar-se, i en cas d’aiguat, pot obstruir els passos de vial i provocar esllavissades. També es retirarà l’arbrat caigut.

En total s’intervindrà en uns 15.000 m2 de lleres. Els treballs han començat pel torrent de Ca n'Estella i continuaran pel de l'Afilador i el Dels Canals. En aquest darrer, s'actuarà en el tram de torrent que recorre la Ruta Verda.  

La durada dels treballs, que durà a terme una empresa especialitzada, és d’uns 3 mesos. Tenen un cost d’execució de 87.956 euros i estan finançades per l’Agència Catalana de l’Aigua a través del Programa de manteniment i conservació de lleres públiques 2020-2021. La propera setmana està prevista la visita d'un inspector de l'ACA en els tres torrents on s'intervindrà.    

Darrera actualització: 15.03.2022 | 14:10