Sant Esteve completa la renovació de l’enllumenat públic amb LED

Divendres, 1 d'abril de 2022 a les 15:00

Aquesta setmana ha finalitzat la primera fase del pla de renovació integral de l’enllumenat públic del municipi amb tecnologia LED. S’han instal·lat 1.700 llumeneres amb una inversió municipal d’uns 400.000€. L’Ajuntament prepara més actuacions en l’àmbit de la sostenibilitat com la instal·lació d’energies renovables en equipaments i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Els treballs de substitució de l’enllumenat públic van començar el juliol de l’any passat amb un desplegament a les zones residencials. Ara, una vegada finalitzada la instal·lació, l’empresa encarregada dels treballs està realitzant un estudi luminotècnic per tal d’ajustar les lluminàries, en aquells casos que sigui necessari. També es donarà resposta a les incidències que la ciutadania ha enviat mitjançant el whatsapp de l’ajuntament ((666 161 600) i que requereixen una correcció dels dispositius.

En la revisió que s’està duent a terme, per donar compliment als nivells lumínics que estableix el Pla Director de l’Enllumenat, s’han detectat necessitat de millora en algun punts. Es tracta principalment de zones industrials on l’impacte de remolcs acaben malmetent els fanals. En aquest sentit, s’avaluaran possibles canvis d’ubicació d’alguns dels dispositius.

La implementació de tecnologia led suposa per al municipi un important estalvi energètic, amb una reducció de fins a 50 watts per lluminària. També en la contaminació lumínica ja que concentra més la llum i, per tant, millora el cel nocturn.

El nou enllumenat s’inscriurà al Registre d’Instal·lacions de Seguretat Industrial de Catalunya (RITSIC) per tal de donar compliment a la normativa vigent sobre baix tensió que afecta aquest tipus d’instal·lacions.  

Noves actuacions en l’àmbit de la sostenibilitat

L’alcalde, Enric Carbonell, ha assegurat que “en el nostre horitzó està el compliment de l’agenda 2030 i, per tant, la finalització d’aquesta primera fase de l’enllumenat precedeix a tota la resta d’actuacions que vindran. Parlem de la instal·lació de sistemes d’energies renovables en equipaments municipals i de la implementació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, com a accions més immediates”.  

L’Ajuntament té previst donar continuïtat al pla de renovació amb noves fases que abastarien  polígons industrials i zones urbanitzades més recentment.

 

 

Darrera actualització: 01.04.2022 | 14:57