El desdoblament de la B-224 entre Martorell i Sant Esteve començarà al 2022

Divendres, 8 d’octubre de 2021

La Generalitat ha anunciat aquest dijous que el desdoblament de la carretera B-224 entre Martorell i Sant Esteve es licitarà aquesta tardor i les obres començaran l'any vinent. També ha posat en marxa la redacció del projecte constructiu d’una rotonda d’accés a la urbanització Masia Bach.

El desdoblament de la B-224 començarà amb una primera fase entre Martorell i Sant Esteve. Aquest tram d’uns 2 quilòmetres de longitud comprèn des del carrer del Puig del Ravell de Martorell fins a aproximadament la coneguda com a la ’corba de la fruita’. Al seu pas pel Pou del Merli es proposa un desviament amb un nou traçat en sentit nord per allunyar el trànsit que ara travessa el barri i que supera els 20.000 vehicles diaris. D’aquesta manera, l’actual traçat es reconvertirà en un vial urbà, amb il·luminació i voreres més amples. La inversió prevista en aquesta primera fase del desdoblament és de 26,7 MEUR.

A Martorell, el projecte preveu una rotonda elevada de grans dimensions sobre el vial que connecta l'A-2 i l'AP-7 i una segona rotonda per a connectar amb els carrers del Puig del Ravell i dels Barons de Castellvell, així com diversos ramals d'enllaç.

Paral·lelament a aquesta primera fase del desdoblament de la B-224, la Generalitat també licitarà aquesta tardor la construcció de la variant de Piera per iniciar les obres l’any vinent, amb un cost de 8,2 MEUR. Així mateix, ha informat que segueix treballant en la resta de fases del desdoblament: la fase 2, des de la proximitat de la ‘corba de la fruita’ fins a la rotonda d’accés a Sant Esteve; i la fase 3, entre Sant Esteve Sesrovires i Masquefa. La inversió total prevista és de 35 MEUR.    

Valoració de l’Ajuntament

L’anunci de la Generalitat ha estat ben rebut pel consistori, tot i que recorda que és una reivindicació històrica i urgent, amb uns terminis que s’han anat incomplint. Per l’alcalde, Enric Carbonell, “és una notícia important i són molts anys esperant aquest moment. Cal que ara sí els terminis es compleixin perquè el territori no pot esperar més perquè ja hem perdut massa oportunitats. Per fi tenim un calendari proper amb un finançament garantit. És una bona notícia pel territori i per tota l’activitat que s’hi desenvolupa, sense oblidar-nos de la millora en la seguretat dels usuaris que suposarà”.

Rotonda Masia Bach

El Departament de Territori també ha informat a l’Ajuntament que ha sol·licitat la redacció del projecte constructiu d’una rotonda d’accés a Masia Bach, que millorarà la seguretat viària a la zona de la Beguda Alta. El pressupost és de 600.000 euros.

VÍDEO DE L'ALCALDE ENRIC CARBONELL SOBRE L'ANUNCI DLE DESDOBLAMENT

Darrera actualització: 8.10.2021 | 17:02