ALTERNATIVA

 • UN DIA 1 PER TORNAR A COMENÇAR 07/01/2021

  “La situació actual del nostre ajuntament  amb  un  endeutament  superior  a  20M€   no  deixa  de  ser  preocupant  quan  observem  les  mancances  i  necessitats  del   nostre municipi i constatem que l’actual  equip de govern segueix amb la mateixa  forma de fer política que ja va portar el  nostre ajuntament a una situació catastrò- fica l’any 2012. L’actual govern municipal  en minoria, no ha estat capaç de confor - mar  un  govern  de  majoria  estable,  mostrant-se  incapaç  de  redreçar  la  situació   del municipi pel que fa als serveis bàsics,  el manteniment del municipi o la qüestió  econòmica i treballa fent una fugida en- davant sense encarar els problemes reals,  que són molts i molt greus, amb mesures  innecessàries i populistes.”... Així començava la moció de censura amb què vam  començar aquest 2020 de la qual tots  coneixem  la  continuació:  mala  fe,  poca   paraula, “más de lo mismo” i pagueta de  la Diputació.   Tanquem un any per oblidar. A nivell municipal vam començar-lo de la pitjor ma- nera que es podia començar, i l’hem continuat  pitjor  encara  amb  la  incorporació  al consistori del vot que faltava per acabar d’apuntalar (per la dreta) la ineptitud  regnant.  Però  les  nostres  misèries  municipals no són res en comparació amb el  que el covid-19 ha representat per a tothom. Un patiment difícilment imaginable  que ens ha canviat les vides i que ha posat de manifest les diferències socials que  ens envolten i la precarietat d’un estat en  descomposició al qual ja no li resta gaire  més que les togues, els corruptes (amb i  sense corona) i el deute. Però aquest malson acabarà i la vida tornarà a imposar-se com sempre ho ha fet  i, amb ella, l’esperança d’un món millor.  El futur serà per als qui estan creixent,  per als qui acaben de néixer i pels qui  vindran. És la nostra obligació lluitar per  garantir-los  aquest  món  millor,  aquest  país  millor,  i  educar-los  en  els  valors  de   la  justícia,  la  pau  i  la  llibertat.  Seguim,  sempre seguirem.  Per un millor 2021! Salut a tothom!   

 • PAS ENRERE EN ECOLOGIA. PARTICIPACIÓ CIUTADANA DE VERITAT 13/11/2020

  Per motius d’espai, us expliquem dos temes  complexos molt breument:  El govern ha presentat una proposta d’orde - nances sense ni tan sols debatre les propostes  de l’Alternativa, però al·legarem. Hi ha més  pujades, com a les escombraries, però millo - rarà el servei? L’any passat van acceptar al - gunes propostes de l’Alternativa Unitària i es  van incorporar noves bonificacions per a la  promoció de la transició i l’estalvi energètic,  l’eco-mobilitat i la inclusió social. Aquestes  millores es van publicar al Sesrovirenc, publi - citant l’impuls en ecologia que aconseguíem.  Ara, però, ho tiren enrere i desapareixen les  bonificacions per sistemes d’estalvi energètic  en nova construcció i les bonificacions pas - sen a ser parcials. Aquest pas enrere el publi - caran també al Sesrovirenc? Les ordenances  fiscals no són només un sistema de recap - tació,  sinó  una  forma  de  projectar  el  poble   que volem. Però el projecte del PSC i les seves  crosses, és només recaptar i prometre grans  obres... Sant tornem-hi!  El 2013 es va aprovar la Modificació puntual  del Pla general de la zona de l’antiga Chupa  Chups i el 2015 s’aprovà inicialment el pro - jecte d’urbanització, però amb un informe  tècnic desfavorable. Fa mesos que l’ajunta - ment  té  una  nova  proposta,  i  ara  a  corre - cuita, volen que els grups polítics l’aprovem  sense haver participat ni conèixer la negoci - ació. És difícil explicar en aquest breu espai  la modificació, que té pros i contres, però  resumint: es planteja agrupar la zona comer - cial en una zona única de 3893m2, eliminant  petits locals, reduir el sostre residencial, pas - sar de 185 a 170 habitatges (inclosos HPO),  recular façanes de les plantes superiors, etc.  Riscos?, que es construeixi la part comercial  per un supermercat però quedi la resta a mit - ges... Des de l’Alternativa Unitària refermem  el  nostre  compromís  amb  la  participació   ciutadana:  som  els  sesrovirencs  i  les  sesro - virenques qui hem de valorar conjuntament  si aquesta modificació és millor i afavoreix  l’interès general, i això implica participació  ciutadana  de  veritat,  no  només  la  possibili - tat de presentar al·legacions que ignoraran.  Cal respectar la voluntat ciutadana i això vol  dir informar-nos i consultar-nos a totes i tots.  Calen pisos de protecció oficial, millora de  serveis i equipaments públics, però no volem  una altra construcció a mitges. Cal que tot - hom  conegui  el  projecte  i  el  pugui  valorar:   Consulta Ciutadana sí o sí.   

 • PER TOTES I TOTS: GRÀCIES. SEGUIM 21/07/2020

  Des de l’Alternativa Unitària volem aprofitar aquest escrit per enviar-vos una for - ta abraçada a totes i tots que heu patit  durant aquests mesos la pandèmia de la  Covid-19, a qui heu perdut un ésser estimat, a qui no heu pogut acomiadar-vos  d’aquella persona tan important, a qui  heu lluitat a un llit a l’hospital, a qui us  heu quedat a casa per totes i tots, a qui  heu perdut la feina i a tots i totes les que  ens heu cuidat. De nou hem comprovat  com les retallades en sanitat maten, com  els serveis públics són vitals i com en si - tuacions difícils hi ha molta gent que ho  dóna tot pel bé comú, per tenir cura de la  vida. Com a societat, els ho agraïm tant i  els devem tant que hem de lluitar perquè  es tradueixi en un reconeixement real. Cal  passar  dels  aplaudiments  al  reconeixe - ment social i la dignificació laboral.  Des de l’Alternativa, hem fet propostes difícils de resumir en un petit escrit, però vo - lem esmentar-ne algunes: hem proposat  que es faciliti un punt d’intermediació de  l’habitatge i que s’incentivin acords entre  propietaris i llogaters a través de boni - ficacions -per exemple, a l’IBI- quan es  formalitzin acords de mediació (reducció  o condonació) per als llogaters que han  vist reduïts els ingressos, que han patit  ERTOS o acomiadaments, o tenen dificul - tats per fer front a les mensualitats. També  hem plantejat un servei d’assessorament  jurídic-laboral per a treballadors i treba - lladores afectades per la crisi de la Co - vid-19; un servei especialitzat per atendre  totes aquelles consultes relacionades amb  els ERTO o de qualsevol modificació o ex - tinció dels contractes laborals arran de la  crisi de la COVID-19, o la condonació de  factures de subministrament a famílies en  situació de vulnerabilitat, etc. És per això que volem dir-vos: gràcies i  seguim! Us desitgem una diferent però  feliç Festa Major !

 • Moltes voltes per tornar enrera 06/03/2020

  Sembla que ja està, ja no tindrem un canvi de rumb al nostre municipi: el PSC torna a aconseguir una altra crossa per mantenir-se al govern. 
  Malauradament, per alguns polítics professionals, tota la ferotge crítica, tota l’acarnissada oposició, totes les acusacions s’esvaeixen quan tenen l’oportunitat de compartir el tron amb els qui un dia abans consideraven “incapaç de redreçar la situació del municipi pel que fa als serveis bàsics, el manteniment del municipi o la qüestió econòmica i treballa fent una fugida endavant sense encarar els problemes reals”. I després ens hem de sorprendre del descrèdit de la política? 
  No és el primer cop que això passa al nostre poble. De fet, Sant Esteve acumula i concentra en poc temps gairebé totes les combinacions imaginables de pactes, trencaments de pacte, expulsions per decret, mocions de censura, retirades de moció de censura… Resulta ben curiós com enemics declarats tornen a ajuntar-se, però si tirem la vista enrere, això de pactar amb els que dius que vols fer fora ja ho van fer els Comuns (la nova disfressa de l’Entesa, o l’enèsim canvi de nom d’Iniciativa), ho va fer ERC, ho va fer el PdeCat (o Convergència), ho van fer els Locos (ara impulsors de Vox)... I ara és el torn de l’exalcalde del PSC que, com diu el famós anunci, torna a casa per Nadal (bé, unes setmanes més tard).
  Ho dèiem durant la campanya i ho diem amb orgull perquè som els únics que ho podem dir: no hem pactat mai amb el PSC , perquè quan diem que volem un canvi ho diem de veritat i no podem permetre per activa o per passiva que segueixin al govern els responsables de la pèssima situació econòmica del nostre municipi. 
  Per això vam recollir el guant quan se’ns va proposar donar suport a una moció de censura contra l’actual govern i per això seguirem des de l’oposició fiscalitzant i presentant propostes de millora per Sant Esteve, i des del carrer, articulant i construint la resistència antifeixista i republicana per construir la societat que volem. Ni un pas enrere!
   

 • Som l’Alternativa Unitària per Sant Esteve 08/01/2020

  GRUP MUNICIPAL ALTERNATIVA UNITÀRIA PER SANT ESTEVE (setembre 2019). Estrenem curs i grup polític. Som l’Alternativa Unitària: gent de Som Alternativa, CUP i veïnes que no pertanyen a cap partit. Vam néixer com a conseqüència natural a la fita històrica que va representar l’1O i com a reflexió i evolució democràtica posterior que aquell dia ens ha aportat.
  Treballarem unides defensant els valors democràtics que han de fonamentar la República, començant pel dret a l’autodeterminació. Els resultats de les eleccions municipals auguraven un ajuntament d’esquerres, progressista, valent i anti-155, però no ha estat així. Agraïdes i orgulloses dels resultats, treballarem per la transparència, denunciat el que és perjudicial per a la gent, contra la corrupció i la mala gestió, fent propostes per un model de poble inclusiu, ecologista, social i just. Apostem per la fiscalitat redistributiva i per això hem proposat mesures concretes per la via de la bonificació per promocionar i ajudar a la transició i l’estalvi energètic: bonificacions a impostos, taxes i tributs per l’eco-mobilitat (bonificacions en l’impost de vehicles eco), la implantació d’elements de construcció sostenibles, o bonificacions per fomentar la contractació de persones en situació de risc d’exclusió social, persones amb discapacitat, víctimes de violència de gènere, etc. (pots consultar-les al web). Convertim en fets la nostra consciència ecologista, social i feminista.
  Haurem de prendre posicions davant l’onada de repressió que molt probablement ens vindrà a sobre els pròxims dies. La criminalització de la defensa dels drets civils i de les organitzacions ciutadanes ha estat sempre una estratègia dels estats opressors per castigar i anul•lar els moviments que democràticament defensen unes posicions enfrontades amb els seus interessos i nacionalismes. Ens hi trobaran unides i dempeus, com aquell 1 d’O!.   
  Participeu d’aquest projecte! Ens trobareu a: www.alternativaunitaria.cat/ i @auxses (Twitter), www.facebook.com/auxses/ i www.instagram.com/auxses.fotos/.
   

 • Noves bonificacions a les ordenances gràcies a l’Alternativa Unitària 08/01/2020

  GRUP MUNICIPAL ALTERNATIVA UNITÀRIA PER SANT ESTEVE (desembre 2019).  Nou número del Sesrovirenc i, de nou, hem de parlar d’eleccions. Unes eleccions que no tocaven i que han estat un reflex més de la ineptitud i mesquinesa de la política espanyola.  Han servit també per a reflectir com calen els discursos feixistes i anticatalans a la societat espanyola, i com de lluny estem de l’autoproclamada democràcia plena i consolidada. La campanya electoral ha estat, possiblement, una de les més vergonyoses que hem vist mai: plena de discursos d’odi contra el poble català, de prohibicions ridícules per part de la JEC i de manipulacions mediàtiques escandaloses. Però, com sempre i més que mai, buida de contingut. En un panorama esperpèntic com aquest, celebrem l’increment de vots independentistes i l’entrada de la CUP. Ara caldria ser intel•ligents i jugar molt bé les cartes.      
  La flaire feixista que s’ha ensumat aquestes setmanes arreu ha arribat també a Sant Esteve. Hem vist penoses pintades sobre cartells electorals i inacceptables dianes a les portes d’alguns veïns i veïnes. Aquest 6,71% ha de saber que sempre ens tindran davant, perquè el feixisme no té cabuda enlloc.
  Pel que fa a la feina feta, aquest mes s’han incorporat a les ordenances fiscals les propostes presentades per l’Alternativa Unitària al ple de setembre que estableixen diversos tipus de bonificacions relacionades amb la promoció de la transició i l’estalvi energètic, l’eco-mobilitat i la inclusió social. També, hem posat sobre la taula propostes de redacció del ROM (Reglament Orgànic Municipal). Sembla mentida (o no), però no tenim un ROM. Aquest reglament, sota la Llei 7/85 reguladora de les Bases del Règim Local, té per objecte la regulació del règim organitzatiu i de funcionament dels òrgans municipals. El seu sentit més profund és el de facilitar la convivència i l’organització de l’ajuntament de manera democràtica, així com els drets que la ciutadania tenen envers el seu òrgan de l’Administració més proper.
  Bones Festes a totes i tots!!
  @auxses

Darrera actualització: 8.01.2020 | 15:02
Darrera actualització: 8.01.2020 | 15:02