Sant Esteve demana l'adhesió a la Xarxa de Ciutats Refugi

Dimecres, 16 de setembre de 2015

L’Ajuntament ha mostrat el seu suport unànime al refugiats sirians i ha sol•licitat l’adhesió a la Xarxa de Ciutats Refugi iniciada a Barcelona, a través de dues mocions aprovades en el ple celebrat ahir.

La primera moció, presentada pel grup ARAses, amb el suport de totes les formacions del consistori, recull l’oferiment municipal de col•laborar amb la Xarxa de Ciutats Refugi i participar-hi de forma activa i solidària. La moció, que reivindica el paper dels municipis com administració més propera als ciutadans, es va presentar abans que s’haguessin articulat mesures a nivell institucional.

En aquest sentit, la segona moció presentada per ERC amb l’adhesió de la resta de formacions, recull la proposta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament que insta als governs català i espanyol a augmentar els recursos i el suport als refugiats, així com la creació de mecanismes de coordinació amb altres administracions. Recull també l’oferiment dels municipis com a territori d’acollida, el compromís de contribuir a la sensibilització de la població, així com garantir polítiques municipals de cooperació al desenvolupament.

En les darreres setmanes, molts sesrovirencs i sesrovirenques s’han mostrat disposats a ajudar aquesta població que fuig de la guerra i viu una autèntica tragèdia. La voluntat municipal és la de canalitzar tot l’oferiment ciutadà. Per aquest motiu, es posarà a l’abast de la ciutadania tota la informació necessària per fer efectiva l’ajuda.

Des de la regidoria de Participació Ciutadana s’ha habilitat l’adreça de correu electrònic participa@sesrovires.cat on la ciutadania pot adreçar oferiments, dubtes o suggeriments sobre aquesta qüestió. Aquesta adreça és, a més, una de les noves eines de participació i un nou canal per adreçar a la regidoria qualsevol proposta en matèria de Participació Ciutadana.

Darrera actualització: 13.10.2015 | 08:15