PSC

 • NADIE SE QUEDA ATRÁS 07/01/2021

  Llegamos al final de un año que en muchos momentos querríamos olvidar. En situaciones difíciles como las que nos ha tocado vivir como sociedad, por encima de todo es  importante  tener  el  apoyo  de  las  Administraciones  para  ayudar  a  paliar los efectos de la crisis sanitaria, social y  económica derivada de la Covid. Las  ayudas  del  gobierno  progresista  del Estado y de Europa han sido necesarias e  imprescindibles  para  afrontar  los  primeros  golpes  a  la  economía  de  las  familias, autónomos y empresas. En Sant Esteve, el Ayuntamiento ha dedicado todos los recursos a nuestro alcance para dar cobertura a las necesidades generadas en muchas familias durante la pandemia a raíz de la pérdida de los puestos de trabajo, cierres obligados de negocios y ERTOS. La  apuesta  del  grupo  municipal  socialista  es que nadie quede atrás para afrontar las dificultades que, a nivel de cobertura en los     suministros, alquiler, hipoteca, atención a  los niños y niñas y alimentación, pueda  tener nuestros vecinos y vecinas. Reabrir las escuelas y garantizar la seguridad sanitaria en las mismas, en los espacios     públicos,  en  nuestra  residencia  Can  Serra; dar apoyo a las familias de los sesrovirencs i sesrovirenques que nos han dejado por la Covid19,  a  las  entidades  locales  y  clubs,  a nuestro comercio local; y seguir trabajando para mejorar el día a día de nuestros servicios municipales, han ocupado un año de trabajo duro y complicado en muchos momentos. En los próximos meses, veremos los  frutos de parte de este trabajo que ocupa mucho tiempo, pero cuesta hacer visible. Quiero acabar deseando de parte de los regidores y regidoras del grupo municipal socialista, que el año que está a punto de empezar nos traiga la vacuna y el tratamiento para controlar la pandemia y en consecuencia, salud, recuperación económica, solidaridad y paz. A los sesrovirencs y serovirenques, un 2021 donde hagamos más grande nuestra estima por nuestro pueblo y el respeto que como sociedad nos merecemos. ¡FELICES  Y  PRUDENTES  FIESTAS!  ¡FELIZ      AÑO NUEVO!    NADIE SE QUEDA ATRÁS        

 • TEMPS DE RESPONSABILITAT 13/11/2020

  Estem a la tardor i ja fa setmanes que ens  trobem immersos en una segona onada de  la pandèmia que està sacsejant el país. Les  escoles  ha  reobert  i  malgrat  algun  in- cident en la gestió del primer cas que vam  tenir a una d’elles, actualment i després de  la reunió del regidor i la tècnica d’educació  amb els referents d’escoles i salut implicats,  la situació està sent ben controlada als nous  casos que han aparegut. Sant Esteve no està en un moment greu de  nivell de contagis però malgrat això cal ser  molt  prudent,  i  seguir  les  recomanacions   que les autoritats sanitàries marquen i les  instruccions de les noves mesures de control  de la pandèmia que ens arriben i que durant els propers dies veurem canviar sovint. Durant els darreres mesos seguim denunci- ant la mala gestió de la Generalitat a nivell  sanitari  i  reclamant  la  reobertura  del  cap   amb els serveis íntegres que amb l’excusa  del  Covid  ens  van  treure.  Hem  sigut  paci- ents i comprensius a nivell d’institució i de  població però ja n’hi ha prou de que no  es  respectin  els  nostres  drets  a  la  salut  i  a   l’atenció sanitària que ens correspon. Vàrem exigir la recuperació dels serveis i fins  aquest moment hem aconseguit que el Cat  Salut ens posin dos metges, però ni la reo - bertura  a  les  tardes  ni  la  recuperació  dels   servei  de  pediatria.  Seguim  exigint  que  s’aturin les retallades en Sanitat encobertes  en l’excusa de la pandèmia que si ha dei - xat clara alguna cosa és el que reclamem i  defensem els socialistes davant la dreta que  desmantella: que la Sanitat, l’Educació i les  Pensions, no es toquen!!! Enfront d’això, el govern municipal ha recu - perat i activat el comitè d’Emergència municipal que es tornar a reunir periòdicament  per  tal  de  coordinar  la  situació  derivada   del nou estat d’alarma i establir les mesu - res necessàries per garantir la seguretat i la  protecció dels veïns i veïnes de Sant Esteve.  Aquesta és una lluita conjunta contra qui és  el veritable problema: el nombre de conta- gis i la impossibilitat de frenar la Covid19.  Junts podem aconseguir-ho i us encoratjo a  mantenir el compromís amb la convivència,  la responsabilitat i la solidaritat que ens ca - racteritza com a poble.  

 • NUEVA NORMALIDAD, SOLIDARIDAD, RESPONSABILIDAD Y MUCHO AGRADECIMIENTO 21/07/2020

  Permitidnos que las primera líneas de este artículo sean de recuerdo a los vecinos y vecinas  afectados por la Covid19 en estos últimos meses:  a los que nos han dejado y a los que  se están recuperando de la enfermedad. Todo  nuestro apoyo y nuestro cariño y toda nuestra  fuerza para superar estos difíciles momentos. Las siguientes han de ser para agradecer a  todas aquellas personas que desde sus po - sibilidades han ayudado, como voluntarios  y voluntarias y profesionales,  a hacer más  llevadera una situación para la que nadie  estaba preparado.  Gracias por las miles  de mascarillas, por las cientos de horas de - dicadas  a  la  desinfección,  a  subministrar  material a Can Serra, a llevar alimentos y  medicinas a los domicilios de las personas  más vulnerables, a la recogida de alimentos  y reparto desde el Banco de alimentos mu - nicipal, a la limpieza de los edificios públi - cos y nuestras calles, a atender  y dispensar  medicamentos y alimentos, a dar apoyo a  nuestros mayores, a cuidar nuestra salud y a  nuestros familiares enfermos. Gracias a los  trabajadores  y  trabajadoras  municipales,  especialmente de los servicios esenciales y  de seguridad, que TODOS LOS DIAS y DU - RANTE MÁS DE DOS MESES, han estado  a nuestro lado en  los peores momentos de  esta  pandemia. Con la “nueva normalidad”  el objetivo es que nadie quede atrás. El go - bierno municipal ha creado unas partidas  de ayudas a entidades, clubs y comercios  locales para apoyar en la recuperación a  todos los colectivos que se han visto perju - dicados con la crisis sanitaria. Y para las  familias y todas aquellas personas que por  sus circunstancias, han sido las víctimas más  afectadas por la situación económica que  con la pandemia se ha generado  Este es el momento del agradecimiento, la  solidaridad, y la responsabilidad. Las ad - ministraciones han de estar al lado de los  ciudadanos y ciudadanas para apoyarlos y  atenderlos en la recuperación económica y  social. Y todos y todas tenemos la responsa - bilidad de protegernos y proteger para evi - tar contagios. Esto no se ha acabado y solo  entre todos y todas conseguiremos como so - ciedad y como pueblo, salir adelante.  SALDREMOS JUNT@S!!!  

 • La moció que mai va haver de ser 06/03/2020

  Curiosa fugida cap endavant d’ERC davant del fracàs de la seva moció de censura. Allò  que era bo per a ells i per al poble (pacte amb ARAses i en Joan Galceran), ara resulta que és el pitjor del món perquè el pacte és amb el PSC (poca coherència i credibilitat demostren...).
  És legítim aspirar a governar (és l’única manera de dur a terme els projectes amb els quals els partits ens presentem a les eleccions), però ambicionar el poder amb la supèrbia de la Sra. Rallo, és una altra cosa. 
  Lliçons al PSC d’honestedat, cap ni una. El PSC de Sant Esteve ha reaccionat a una moció injusta, perquè els arguments amb què pretenien sostenir-la, no s’aguanten. I hem fet el que tocava: buscar un acord (ni més ni menys que amb qui ho van fer ERC i Alternativa), per seguir treballant en projectes per Sant Esteve amb els partits que ens varen donar suport a l’alcaldia al juny.
  El PSC és un partit de govern i amb la legitimitat que li donen els suports rebuts que representen la majoria dels vots dels veïns i veïnes de Sant Esteve. Estem decidits a mantenir i defensar, a través del diàleg i la generositat, (que ens han permès mantenir pactes de govern des de 2011), la governabilitat del municipi per seguir avançant en la seva recuperació i millora.
  Una moció de censura mai és bona per a l’estabilitat política, ni per generar confiança amb qui vol invertir o instal·lar la seva empresa a Sant Esteve. Ni per a la tranquil·litat que els treballadors i treballadores municipals necessiten per realitzar les seves funcions. El PSC ha recuperat, en pocs dies, la normalitat i la tranquil·litat que en els darrers 6 mesos s’havien aconseguit a l’ajuntament.
  No estalviarem esforços en mantenir la confiança que se’ns ha dipositat per treballar per i per al nostre poble. Escoltar, dialogar, aprendre cada dia, negociar amb els qui no pensen com nosaltres, actuar amb generositat i respecte amb els socis i amb els adversaris, treballar i afrontar els reptes per convertir-los en oportunitats per a Sant Esteve, són la nostra manera de respondre a la confiança dipositada en els regidors i regidores del PSC.
  Aprofitem per convidar-vos a participar dels molts actes que en commemoració del 8 de març Dia Internacional de la Dona, celebrarem a Sant Esteve. Cap pas enrere en defensa dels drets de les dones! Som-hi!
   

 • Un nou curs 08/01/2020

  GRUP MUNICIPAL PSC (desmbre 2019). Tot just tornem de vacances i ja ens troben amb la immersió necessària a un nou curs escolar i polític. Retornem a les rutines, als horaris habituals i al dia a dia, de vegades amb ganes i d’altres amb resignació.
  Recuperem doncs la vida diària al nostre poble amb il·lusió i les bateries carregades per afrontar els propers mesos.  
  Encetem una tardor plena d’incerteses polítiques que no hem de deixar que ens facin perdre de vista tot el que Sant Esteve necessita en el seu dia a dia i la preparació dels pressupostos per a l’any 2020. Per a l’elaboració d’aquests pressupostos, hem ofert a la resta de grups municipals la incorporació de propostes que puguem treballar plegats. En aquest sentit, escoltarem activament i estudiarem tot allò que aporti una millora als serveis i el benestar dels nostres veïns i veïnes, dins de les possibilitats.
  Un altre tema que ens preocupa és la convivència i el civisme que com a base inel·ludible, parteixen del respecte, la tolerància i la generositat amb la resta. El nostre propòsit és treballar per recuperar  aquests valors que sembla que s’hagin perdut i per fomentar l’estimació dels espais que són de tots i totes.
  També volem posar en valor, l’èxit del Punt Lila d’informació i d’atenció a possibles víctimes de violència masclista i contra el col·lectiu LGTBI que durant la Festa Major va rebre més de 300 consultes. Mantenir unes festes i un oci lliure de masclismes i qualsevol tipus de violència, ha de seguir sent la voluntat i l’esforç de tota la societat sesrovirenca.
  La nostra policia ha patit aquest estiu una segona pèrdua important i això ens uneix en el dolor. L’any passat ens deixava l’agent José Manuel Amaya i aquest ha estat un mes d’agost també molt dur  per la sobtada mort d’un dels millors agents de policia que Sant Esteve ha tingut: el Miguel Àngel Peña. La seva pèrdua ens ha deixat un gran buit al cor i també als carrers del nostre poble, perquè la seva dedicació, la seva tasca, la seva vocació de servei i el seu treball ens eren molt necessaris. Que la terra et sigui lleu Miguel.
   

 • Un bon 2020 a Sant Esteve ! 08/01/2020

  GRUP MUNICIPAL PSC (desmbre 2019). Arribem al final de 2019 amb molta feina feta, molta per fer, i moltes propostes i projectes en marxa per a Sant Esteve. 
  L’aprovació de les ordenances municipals i la preparació dels pressupostos per a l’any 2020 han estat i estan sent fruit de la recerca dels consensos necessaris per fer possible que Sant Esteve continuï avançant i faci front als reptes i les oportunitats que se’ns presenten.
  L’equip de govern presenta uns pressupostos realistes i ambiciosos respecte a les necessitats que té el nostre municipi i a les quals, davant la manca de compromís d’altres administracions responsables de les competències (com la Generalitat amb les llars d’infants, la dependència...), volem continuar donant resposta per ajudar les famílies. Garantir els serveis públics i treballar per millorar-los són les fites amb les què es plantejaran les licitacions i contractacions pel proper any. 
  Lamentem que durant aquests mesos del nou mandat alguns partits, més interessats en mantenir mentides i discursos per trencar la convivència, no hagin estat a l’alçada de la responsabilitat que tenen com a responsables públics, posant de vegades en risc, fins i tot, la seguretat jurídica de l’ajuntament. No esperàvem gaire, però el nivell d’irresponsabilitat i despropòsit ha superat el que és raonable en la confrontació política.
  Per altra banda, agraïm el suport d’aquells partits que malgrat no formar part del govern, entenen la necessitat de sumar propostes i suports per tirar endavant el present i el futur del nostre poble. Perquè a Sant Esteve li cal estabilitat al govern i no partidismes que no ajuden a donar respostes a les necessitats dels nostres veïns i veïnes. Cal fer-ho per formar govern a Espanya i per renovar-lo a Catalunya (no ens podem permetre ni un dia més del desgovern de Torra). A Sant Esteve, malgrat el govern en minoria del PSC, hem tingut la capacitat de cercar aliances que ens garanteixin l’estabilitat que el nostre poble necessita i els veïns i veïnes reclamen.
  El 2020 serà un bon any per Sant Esteve. Us desitgem que ho sigui també per a cadascun i cadascuna de vosaltres. Des del govern municipal, garantirem que ningú ni cap família es quedi enrere en aconseguir que ho sigui.
  FELIÇ 2020!!!
   

Darrera actualització: 8.01.2020 | 15:00
Darrera actualització: 8.01.2020 | 15:00